Gratis Beroepskeuzetest: 5 minuten durende beroepentest (2022)

Waarom hoef je voor deze gratis beroepskeuzetest niet te betalen?

Het doel van deze gratis beroepskeuzetest is om iedereen, van laag tot hoogopgeleid en van jong tot oud, op een inspirerende wijze te helpen bij zijn of haar loopbaankeuze. Of je nu net van school afkomt, ontslagen bent, midden in een reorganisatie zit of op de verkeerde plek bent beland en iets anders wilt. In de uitslag en bij de beroepen staan advertenties. Waardoor deze beroepentest gratis kan worden aangeboden. Je betaalt ook niet met je gegevens. Je hoeft dus geen e-mailadres op te geven om de uitslag te kunnen inzien. De gratis beroepskeuzetest is ook geen upsell van een betaalde variant. Het is dus geen lokkertje voor een premium versie, maar een gratis en volledig beroepskeuzeadvies. Loopbaanadviseurs, onderwijsinstellingen en andere organisaties kunnen deze beroepentest, of een aangepaste variant, zakelijk afnemen. Ook hierdoor kunnen wij de beroepskeuzetest gratis blijven aanbieden.

Gratis PDF van je beroepskeuzerapport

Na het maken van de test heb je meer inzicht in je interesses en welke beroepen hierbij passen. Wil de resultaten bewaren of printen? Dat kan. De rapportage van de beroepskeuzetest kan je gratis downloaden als PDF. Je kan het PDF-bestand ook printen met als voordeel dat je testuitslag goed is opgemaakt. Op deze manier kan je de uitslag nog een keer nalezen of delen met iemand anders. Je hoeft hiervoor niet je e-mailadres op te geven of op een andere manier te registreren.

(Video) Target IBPS RRB PO/Clerk 2022 || Quant Live Mock Test || Career Definer || Kaushik Mohanty ||

Passende en kansrijke beroepen vinden

Ben je artistiek of sociaal? Met deze test kun je zien hoe je op deze en de andere persoonlijkheidskenmerken voor beroepskeuze scoort. In de uitslag wordt uitgelegd welke beroepen passen bij jou twee hoogste scores. En als het even kan, laat de beroepskeuzetest kansrijke beroepen zien. Want wat heb je aan een beroepskeuzeadvies met beroepen waar geen vraag naar is? Vanuit de uitslag kun je direct doorklikken naar de beroepenzoeker om op basis van je testresultaat te zoeken naar nog meer beroepen die bij je interesses passen. Met de beroepenzoeker kun je meer dan 1300 beroepen vinden op lager, vmbo, mbo, hbo en wo niveau. Bovendien kun je bij elk beroep door middel van een robotiseringspercentage zien hoe groot de kans is dat de werkzaamheden die bij dit beroep horen, worden overgenomen door een robot. Je krijgt hierdoor dus een beeld van de toekomstbestendigheid van een beroep. Daarnaast toont elk beroep hoeveel en welke vacatures er zijn, wat het gemiddeld jaarsalaris is en welke passende trainingen en opleidingen je kunt volgen.

Beroepentest met afbeeldingen, serious gaming voor beroepskeuze

Gratis Beroepskeuzetest: 5 minuten durende beroepentest (1)

Wie heeft er nog zin om een talige vragenlijst van 100 vragen of meer in te vullen? Deze beroepentest met afbeeldingen zorgt ervoor dat iedereen meedoet. Op je mobiel of PC swipe je binnen vijf minuten door de vragenlijst heen waarna je direct toegang hebt tot je beroepskeuzeadvies. Het gebruik van afbeeldingen maakt dat deze non-verbale test leuker en toegankelijker is om te maken. Door het gebruik van cartoons wordt de beroepentest meer als een spel ervaren. Maar dan wel een spel met een serieus doel, ook wel serious gaming genoemd. Bovendien blijken afbeeldingen activiteiten of beroepen visueel extra te kunnen verduidelijken wat leidt tot een ‘rijkere’ vragenlijst. Elke afbeelding geeft een beroep of activiteit weer en is ter verduidelijking voorzien van een woord of paar woorden om te benadrukken om welke activiteit of beroep het gaat.

Het gebruik van afbeeldingen maakt de beroepskeuzetest dus leuker om te maken. Maar de vragenlijst is daardoor ook toegankelijker. In theorie zou iemand de test ook moeten kunnen maken zonder tekstuele uitleg. De vragenlijst is daarom ook geschikt voor mensen die dyslectisch zijn of mensen die de Nederlandse taal minder machtig zijn, zoals expats of mensen die nog maar kort in Nederland of België wonen.

Betrouwbare beroepskeuzetest

De betrouwbare beroepentest van Jobpersonality is gebaseerd op het veelgebruikte RIASOC-model voor beroepskeuze. Vrijwel alle beroepen- en interessetesten zijn gebaseerd op dit model. RIASOC is een acroniem (letterwoord) van de eerste letter van de volgende zes persoonlijkheidskenmerken: realistisch, intellectueel, artistiek, sociaal, ondernemend en conventioneel. De RIASOC-theorie is ontwikkeld door de Amerikaanse psycholoog Dr John L. Holland. Een RIASOC-test wordt daarom soms ook wel een Holland Code Test genoemd. Voor het ontwikkelen en valideren van de vragenlijst heeft Jobpersonality samengewerkt met een gepromoveerde psycholoog en specialist in het ontwikkelen van persoonlijkheidstesten. De beroepskeuzetest van Jobpersonality is al meer dan een miljoen keer gemaakt en heeft zeer goede recensies ontvangen. Vele loopbaanadviseurs, re-integratiebureaus, scholen en carrièresites gebruiken inmiddels de test. Gebruikers beoordeelden via Kiyohde beroepskeuzetest gemiddeld met een 8,9 (op een schaal van 1 tot 10).

(Video) IELTS LISTENING PRACTICE TEST 2022 WITH ANSWERS | 12.07.2022

Beroepentest voor vrouwen en mannen

Voorafgaand aan de vragenlijst wordt gevraagd of je de vrouwelijke of mannelijke versie van de beroepentest wilt invullen. Sommige mensen vragen zich af of dit met discussies over genderneutraliteit nog wel kan. Maar op basis van tests en onderzoek is er toch voor gekozen een vrouwelijke en mannelijke variant aan te bieden. Het blijkt dat het voor veel mensen een stuk vertrouwder aanvoelt om iemand van het vrouwelijk of mannelijk geslacht een bepaalde activiteit of beroep te zien uitoefenen. Bovendien bevestigen vragenlijsten met afbeeldingen waarin zowel mannen als vrouwen een beroep uitoefenen vaak bepaalde stereotypen. Uit tests bleek bovendien dat vooral mannen moeite hebben om een activiteit die wordt uitgeoefend door een vrouw aan te klikken, ook al heeft deze activiteit hun voorkeur. Met een vragenlijst met alleen afbeeldingen van mannelijke óf vrouwelijke professionals (die dezelfde activiteit uitbeelden) is dat probleem opgelost.

Daarnaast zijn er nog steeds veel typische mannenberoepen en vrouwenberoepen. Op basis van het feit dat deze beroepen voor meer dan 90% door mensen van hetzelfde geslacht worden uitgeoefend. Als je bijvoorbeeld voor de vrouwelijke vragenlijst kiest, zie je een vrouwelijk figuur typische mannenberoepen als dakdekker en elektricien uitoefenen. Waardoor mensen kunnen zien dat ook een vrouw dit werk ook prima kan doen. Andersom geldt dit uiteraard ook. Als je kiest voor de vragenlijst met mannelijke figuren zal je zien dat er ook mannen zijn die bijvoorbeeld kunnen werken als verpleger of pedagogisch medewerker. Uiteraard kan iedereen bij aanvang van de beroepentest aangeven geen voorkeur voor een man of vrouw te hebben.

Beroepskeuzetest voor alle opleidingsniveaus

In de score van deze algemene beroepskeuzetest worden passende beroepen voor zowel laag als hoogopgeleiden getoond. Het doel hiervan is dat je ontdekt waarom je die ene vakantie- of bijbaan zo leuk vond en waarom vergelijkbare beroepen op hoger niveau je hoogstwaarschijnlijk ook zullen aanspreken. Wil je liever een beroepentest doen voor een specifiek opleidingsniveau? Dat kan. Je kunt daarbij kiezen uit de mbo beroepentest of beroepentest hbo en wo. Bij deze twee beroepentesten zijn de vragenlijst en rapportage aangepast en worden alleen beroepen van hetzelfde opleidingsniveau getoond.

Ervaringen gebruikers na maken beroepskeuzetest

Marieke: "De test is uitstekend te volgen voor iedereen omdat er ook heldere pictogrammen worden gebruikt. Mijn verwachting was niet hoog omdat het zo simpel leek maar de uitkomst is verassend accuraat!"

Thijmen: "Ik heb wel eerder testen gedaan en die waren niet zo accuraat. Maar wauw. Ik kreeg de resultaten: artistiek en intellectueel. Echt precies mij. Mensen beschrijven mij ook zo. De baan mogelijkheden waren ook heel goed. Bij mij werden bijvoorbeeld video editor en schrijver geadviseerd. En ik wil later heel graag schrijver worden of in de filmindustrie werken. Echt, alsof ze in mijn ziel hebben gekeken. Verder scoorde ik ook hoog op ondernemend en sociaal. Ook dat klopt echt wel. Cool! De test was daarnaast ook nog een hartstikke leuk om te doen."

(Video) IELTS LISTENING PRACTICE TEST 2022 WITH ANSWERS | 11.07.2022

Rebekka: "Ik vind de test kort maar zeer krachtig. De test laat mij concreet nadenken over bepaalde beroepen, mijn interesses en kwaliteiten. Bedankt voor de gratis test!"

Linda "Eindelijk een test waarbij je niet je e-mailadres hoeft in te vullen en aan het eind plotseling moet betalen om de hele uitslag te kunnen lezen. Leuk gedaan met de visuals erbij! De uitslag klopt voor mij en geeft me nog meer boost om naar mijn nieuwe baan op zoek te gaan."

James: "Praktische test. Mijn voorgevoel over waar mijn sterkste interessegebied/focusgebied ligt, werd voor de volle 100% bevestigd. En dit heb ik in andere tests niet ervaren."

Testimonials

Gratis Beroepskeuzetest: 5 minuten durende beroepentest (2)

UWV: “Deze beroepskeuzetest koppelt persoonlijkheidskenmerken aan specifieke beroepen en geeft daar uitleg bij. Met de beroepenzoeker kun je vervolgens kijken welke beroepen allemaal passen bij jouw persoonlijkheid en voorkeuren. Een makkelijke test met veel afbeeldingen en weinig tekst.”

Gratis Beroepskeuzetest: 5 minuten durende beroepentest (3)

Vrije Universiteit Amsterdam:“Deze test laat zien wat voor beroepen bij je passen ook basis van je persoonlijkheid. Op basis van je score kun je met de beroepenzoeker zoeken naar nog meer passende beroepen. Allemaal gratis.”

Gratis Beroepskeuzetest: 5 minuten durende beroepentest (4)

Dupon Coaching: "Ik ben loopbaanadviseur en ik vind de beroepskeuzetest van Jobpersonality zeer treffend. Knap gedaan."

Gratis Beroepskeuzetest: 5 minuten durende beroepentest (5)

Re-integratie en adviesbureau Amplooi: “Bij het re-integreren van werknemers laten we ze eerst de beroepskeuzetest invullen zodat ze een beeld krijgen van de interesses. De test is zeer toegankelijk en gebruiksvriendelijk en geeft interessante aanknopingspunten"

Gratis Beroepskeuzetest: 5 minuten durende beroepentest (6)

Margot Thomassen, Psycholoog, Coach en Trainer en eigenaar van Mentaris: "Ik ben fan Jobpersonality. Hun beroepskeuzetest is betrouwbaar, snel en erg leuk."

FAQs

Wat is een goede beroepentest? ›

Als je er geen geld aan wil uitgeven, maar wel de eerste stap wil zetten in je zelfonderzoek, dan zijn de volgende testen een goede start: Nationale Beroepengids (korte, middellange of lange beroepskeuzetest) 123 test (15 vragen in één minuut) JobPersonality (30 vragen in 5 minuten)

Waar kan ik een beroepskeuzetest doen? ›

Wil je weten welk beroep bij jou past? Doe de beroepskeuzetest van 123test.nl.

Wat wil ik later worden? ›

'Wat wil je later worden' is een zeer mooi beschreven boek. De prenten spreken de verbeelding van de kinderen aan en dat is juist met dit onderwerp heel fijn. Praten over beroepen met jonge kinderen is vooral dromen over later. Dromen over wat jij graag wilt, beschrijven wat jouw grootste passie is.

Wat is mijn interesse? ›

Wat zijn interesses? Interesses zijn meer onderwerpen die je erg boeiend vindt. Voor deze onderwerpen toon je graag belangstelling en vind je het leuk om hier meer over te leren. 'Kunst' is een goed voorbeeld van een interesse als je het leuk vindt om naar musea te gaan.

Wat moet ik gaan studeren test gratis? ›

Studentum.nl heeft deze gratis studiekeuzetest ontwikkeld om aankomende studenten te helpen bij het zoeken naar de juiste opleiding, training en/of cursus. Beantwoord simpelweg de vragen in deze korte persoonlijkheidstest en zie gelijk het resultaat.

Hoe werkt een beroepskeuzetest? ›

Over het algemeen komen uit een beroepskeuzetest voorkeuren voor bepaalde vakgebieden of beroepsrichtingen. Meestal komen er geen concrete beroepen uit naar voren. De persoon die de test heeft gemaakt zal de uitslag van de test moeten gebruiken om verdere keuzes te maken in de loopbaan.

Is de ict iets voor mij? ›

Informatie- en communicatietechnologie is een ideale tweede carrière voor iedereen graag werkt met computers en software. Het verdient goed, IT-certificatie misstaat niet op een cv en er is meer baanzekerheid. Bovendien raak je nooit uitgeleerd.

Welke studierichting past het best bij mij? ›

Op onderwijskiezer.be vind je verschillende vragenlijsten die peilen naar je interesses, studiehouding, studiemotivatie en nog veel meer. Als je alle vragen beantwoordt, verschijnt een grafiek waarop je dan kan doorklikken naar de info over de studierichtingen die bij jou passen.

Waar verdien je het meeste geld mee? ›

De grootverdieners in Nederland zijn medisch specialisten, huisartsen en directeurs en leidinggevenden. De vermelde salarissen zijn de maximale bruto-maandlonen, op basis van 30 jaar ervaring.

Welke beroepen verdienen het best? ›

IT-specialisten: 57.000 euro. consultants: 56.400 euro.
...
 • chipproductie: 63.000 euro.
 • biotechnologie: 61.500 euro.
 • banken: 58.300 euro.
 • luchtvaart: 57.400 euro.
 • farmacie: 56.200 euro.
 • auto-industrie: 55.900 euro.
 • groothandel: 54.100 euro.

Welke baan past bij mijn sterrenbeeld? ›

Welke baan past bij jou? Dit zegt je sterrenbeeld
 • Ram. Politicus. Ondernemer. Avonturier. ...
 • Stier. Pedagoog. Advocaat. ...
 • Tweelingen. Journalist. Reiziger. ...
 • Kreeft. Advocaat. Psycholoog. ...
 • Leeuw. Directeur (of een andere leidinggevende functie) CEO. ...
 • Maagd. Onderzoeker of detective. Vertaler. ...
 • Weegschaal. Advocaat. Mediator. ...
 • Schorpioen. Spion. Chirurg.
12 Jul 2018

Wat zijn sterke vaardigheden? ›

Hard skills zijn vaardigheden die je nodig hebt om de functie goed te kunnen uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde technische vaardigheden zoals het beheersen van een computerprogramma.

Welke hobbys zet je op cv? ›

Als je wekelijks gokt op hanengevechten vermeld je dat misschien beter niet, maar de volgende zeven bezigheden staan wél bijzonder goed op je CV.
 • Sport. ...
 • Toneel en debatteren. ...
 • Reizen en museumbezoek. ...
 • Vrijwilligerswerk. ...
 • Jeugdbewegingen. ...
 • Strategische denksport. ...
 • Creatieve hobby's.

Wat zijn je hobby's sollicitatie? ›

Hobby's die je kunt noemen

Hobby's als yoga, hardlopen of fitness laten zien dat je jouw gezondheid serieus neemt. Ook vrijwilligerswerk of het coachen van de F-jes zijn interesses die je best mag noemen. Ze laten zien dat je graag met mensen werkt en graag zorgt voor iemand anders dan jezelf.

Kan ik het hbo aan test? ›

Een hbo assessment is een assessment dat je moet maken om vast te stellen dat je hbo niveau hebt. Onderdeel van een 21+ toelatingsonderzoek is vrijwel altijd een capaciteitentest. De hogeschool koopt bij een extern assessmentbureau de capaciteitentest in.

Wat te doen als je niet weet wat je wilt studeren? ›

Sommige hogescholen en universiteiten geven zelf ook informatie over het kiezen van de juiste opleiding. Of ze bieden studiekeuzeactiviteiten aan, zoals een workshop studiekeuze of individuele gesprekken met een studiekeuzeadviseur. Deze persoonlijke begeleiding geeft je goed inzicht in je mogelijkheden.

Kan ik het hbo aan? ›

Diploma's voor toelating hoger onderwijs

Leerlingen met een diploma mbo-4 of havo kunnen naar het hoger beroepsonderwijs (hbo). Leerlingen met een vwo-diploma of hbo-propedeuse kunnen ook voor een studie aan een universiteit kiezen.

Is geneeskunde iets voor mij test? ›

De loopbaanwijzer is een professionele beroepskeuzetest voor artsen en geneeskundestudenten. De uitslag laat zien welke functies passen bij jouw specifieke kwaliteiten, competenties en voorkeuren.

Welke beroepen zijn er te kort? ›

Installateurs en monteurs: de energietransitie en nieuwbouw komen in versnelling, met nog meer vraag naar deze schaarse technici. Pedagogisch medewerkers: kinderopvang wordt betaalbaarder terwijl er nu al tekorten zijn. GZ-psycholoog: al jaren kansrijk, stijgt vermoedelijk door pandemie gerelateerde vraag.

Wat zijn de 3 meest kansrijke beroepen op de arbeidsmarkt? ›

Nieuwe kansrijke beroepen
 • medisch secretaressen.
 • politieagenten.
 • treinmachinisten.
 • orthopedagogen.
 • buschauffeurs lijndienst.
 • directiesecretaresses en managementassistenten.
25 Sept 2022

Wat is het gekste beroep? ›

IJsberg jager. Wanneer je dit beroep beoefent, mag je jezelf een ijsberg jager noemen omdat dit in feite letterlijk is wat je doet. Een ijsberg jager struint namelijk de zeeën af om ijsbergen op te zoeken die van de poolkappen zijn afgebroken. Deze stukken ijs worden opgevist en verkocht aan verschillende partijen.

Hoe moeilijk is ICT? ›

Werkgevers geven aan dat 70% van de ICT-vacatures moeilijk vervulbaar is, omdat er simpelweg niet voldoende mensen beschikbaar zijn met relevante diploma's en werkervaring. En door alle technologische ontwikkelingen, is er steeds meer behoefte aan mensen die in staat zijn om het hoge tempo bij te benen.

Wat verdient een Icter per maand? ›

Gemiddeld salaris ICT'er in Nederland

Een ICT'er in Nederland verdient in 2019 gemiddeld € 3.435,- bruto per maand, ruim een procent (€ 38,-) meer dan vorig jaar (€ 3.397,-). Het huidige salaris ligt 10% (€ 315,-) boven het gemiddelde brutoloon van het jaar 2010 (€ 3.120,-).

Kan iedereen Icter worden? ›

Er zijn werkenden en afgestudeerden die staan te springen om omgeschoold te worden tot ICT'er. Maar er is ook een grote groep die ondanks de aantrekkelijke gedachte van baangarantie, niet zeker is of het hart wel bij de ICT ligt.

Kan ik de universiteit wel aan? ›

Met een havodiploma, een vwo-diploma of een mbo 4-diploma kunt u een opleiding gaan volgen aan een hogeschool. Voor toelating tot een universiteit heeft u een vwo-diploma of een propedeuse (eerste jaar) van een hbo-opleiding nodig.

Wat kan ik studeren? ›

Welke studierichtingen zijn er?
 • Aarde en Milieu. De aarde en het milieu kun je op verschillende manieren bestuderen en bekijken. ...
 • Economie en Bedrijf. ...
 • Exact en Informatica. ...
 • Gedrag en Maatschappij. ...
 • Gezondheid. ...
 • Interdisciplinair. ...
 • Kunst en Cultuur. ...
 • Onderwijs en Opvoeding.

Wat is Simon zegt? ›

Simon zegt SIMON is een studiekeuze-instrument dat studiekiezers helpt om na te gaan welke opleidingen aansluiten bij hun interesses en competenties.

Is 15 euro per uur veel? ›

Als we kijken naar gemiddelden van 5-jaars-leeftijdsgroepen verdienden jongeren tot 25 jaar 14 euro of minder per uur. Werknemers in de leeftijd van 25 tot 40 jaar verdienden een uurloon dat ligt tussen 19 en 25 euro. Werknemers in de leeftijd van 40 tot 65 jaar verdienden een uurloon van 27 euro of hoger.

Welke baan verdient goed zonder diploma? ›

Dit zijn de bestbetaalde banen zonder diploma
 • Softwareprogrammeur. De digitalisering van de wereld om ons heen blijft in een razend tempo doorgaan. ...
 • Luchtverkeersleider. ...
 • Liftmonteur. ...
 • Financieel adviseur. ...
 • Glazenwasser. ...
 • Cv-monteur.

Wat is een goed salaris 2022? ›

Modaal salaris 2022

In 2022 ligt het modaal salaris in Nederland op een bruto jaarbedrag van € 38.000. Dit bedrag is inclusief vakantiegeld. Dat komt neer op een bruto modaal maandsalaris van € 3.167, ook inclusief vakantiegeld.

Wat is de minst betaalde baan? ›

1. Pizzabezorger. De slechtst betaalde baan van de lijst met slechtst betaalde banen.

Wie verdient er 6000 euro bruto? ›

Met welk beroepen verdien je € 6000 per maand

Vaak zijn dit gespecialiseerde management functies bij corporates, commerciële kritische beroepen en de financieel specialisten.

Wat is een hoog inkomen per maand? ›

Het gemiddelde loon binnen Nederland ligt op € 3.794 bruto per maand. Het minimale of startsalaris begint bij € 24 en het maximale loon is € 1.000.000 bruto per maand.

Wat is typisch een Waterman? ›

Kenmerkend voor Watermannen is hun onafhankelijkheid. Ze houden ervan om zelf beslissingen te nemen en op hun eigen benen te staan. Verder zijn ze in staat om zich zeer snel aan te passen. Dit zowel aan nieuwe situaties als aan andere personen.

Wat is de betekenis van mijn sterrenbeeld? ›

Een sterrenbeeld is een verzameling sterren die ogenschijnlijk een figuur vormt als men ze door lijnen zou verbinden. De sterren van een sterrenbeeld lijken dicht bij elkaar te staan aan het hemelgewelf in een herkenbare vorm. Sterrenbeelden krijgen de naam die de menselijke fantasie heeft gegeven aan de vorm.

Hoe is een boogschutter? ›

Boogschutters staan erom bekend avontuurlijk, inspirerend en enthousiast te zijn. Dit teken is ontzettend optimistisch (niet zo gek met geluksplaneet Jupiter als heerser), maar dat kan ze ook een beetje ondoordacht maken. Boogschutter is een vuurteken.

Wat is de beste studiekeuzetest? ›

TKMST Studiekeuzetest. De TKMST Studiekeuzetest geeft inzicht in jouw Studie Top-20 op basis van jouw interesses, passies en talenten. Ook vind je bij de uitslag 10 studierichtingen met een matchscore die passen bij jouw antwoorden.

Wat kost een beroepskeuze test? ›

Kosten: 395 euro (inclusief btw). Raadpleeg ook de aanvullende informatie over werkwijze en de kosten en vergoeding.

Welke studierichting past het best bij mij? ›

Op onderwijskiezer.be vind je verschillende vragenlijsten die peilen naar je interesses, studiehouding, studiemotivatie en nog veel meer. Als je alle vragen beantwoordt, verschijnt een grafiek waarop je dan kan doorklikken naar de info over de studierichtingen die bij jou passen.

Is geneeskunde iets voor mij test? ›

De loopbaanwijzer is een professionele beroepskeuzetest voor artsen en geneeskundestudenten. De uitslag laat zien welke functies passen bij jouw specifieke kwaliteiten, competenties en voorkeuren.

Kan ik het hbo aan test? ›

Een hbo assessment is een assessment dat je moet maken om vast te stellen dat je hbo niveau hebt. Onderdeel van een 21+ toelatingsonderzoek is vrijwel altijd een capaciteitentest. De hogeschool koopt bij een extern assessmentbureau de capaciteitentest in.

Wat te doen als je niet weet wat je wilt studeren? ›

Sommige hogescholen en universiteiten geven zelf ook informatie over het kiezen van de juiste opleiding. Of ze bieden studiekeuzeactiviteiten aan, zoals een workshop studiekeuze of individuele gesprekken met een studiekeuzeadviseur. Deze persoonlijke begeleiding geeft je goed inzicht in je mogelijkheden.

Is hbo iets voor mij? ›

Beroepskeuzetest hbo

HBOstart biedt samen met deze website een gratis beroepentest aan. Deze test geeft je veel inzicht in de verschillende beroepen voor hbo'ers. Ook wordt er rekening gehouden met jouw persoonlijkheid. De test duurt een paar minuten en de resultaten zie je meteen.

Wat kost een persoonlijkheidstest? ›

Daarna kun je de uitslag van de test onbeperkt en kosteloos inzien. Testkrediet kun je eenvoudig online bestellen en direct betalen en is beschikbaar vanaf 50 euro.
...
Prijslijst.
Beroepskeuze
Persoonlijkheidstest€ 12.50 (excl. btw)
Werkstijltest€ 17.50 (excl. btw)
DISC Persoonlijkheidstest€ 17.00 (excl. btw)
41 more rows

Wat kost een MBTI test? ›

Kosten MBTI assessment

De kosten voor het assessment bedragen €450,- inclusief een terugkoppelingsgesprek. Het is verstandig deze te combineren met een aantal loopbaangesprekken. Als je een werknemer bent, informeer dan eens bij jouw werkgever naar de mogelijkheden. Vaak worden deze assessments vergoed.

Kan ik de universiteit wel aan? ›

Met een havodiploma, een vwo-diploma of een mbo 4-diploma kunt u een opleiding gaan volgen aan een hogeschool. Voor toelating tot een universiteit heeft u een vwo-diploma of een propedeuse (eerste jaar) van een hbo-opleiding nodig.

Wat kan ik studeren? ›

Welke studierichtingen zijn er?
 • Aarde en Milieu. De aarde en het milieu kun je op verschillende manieren bestuderen en bekijken. ...
 • Economie en Bedrijf. ...
 • Exact en Informatica. ...
 • Gedrag en Maatschappij. ...
 • Gezondheid. ...
 • Interdisciplinair. ...
 • Kunst en Cultuur. ...
 • Onderwijs en Opvoeding.

Wat is Simon zegt? ›

Simon zegt SIMON is een studiekeuze-instrument dat studiekiezers helpt om na te gaan welke opleidingen aansluiten bij hun interesses en competenties.

Kan je arts worden zonder geneeskunde? ›

Kun je je dan zomaar inschrijven voor een studie geneeskunde? Helaas is dat niet het geval. Je moet eerst bewijzen dat je over voldoende voorkennis beschikt binnen het profiel natuur en gezondheid op vwo-niveau.

Is geneeskunde zwaar? ›

Veel studenten in spe denken dat Geneeskunde een heel zware studie is door de grote hoeveelheid biologie, wis-, natuur- en scheikunde. Maar de praktijk wijst uit dat als je op het vwo goede cijfers voor deze vakken haalt, je het universitaire niveau - met voldoende inzet en zelfdiscipline – moet aankunnen.

Wat verdien je als basisarts? ›

gemiddeld salaris van een basisarts

Als fulltime basisarts ga je gemiddeld tussen de 3.892 en 5.115 euro bruto per maand verdienen. Per jaar is dat 54.036 euro bruto, wanneer je 40 uur per week werkt.

You might also like

Latest Posts

Article information

Author: Aron Pacocha

Last Updated: 09/06/2022

Views: 5321

Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Aron Pacocha

Birthday: 1999-08-12

Address: 3808 Moen Corner, Gorczanyport, FL 67364-2074

Phone: +393457723392

Job: Retail Consultant

Hobby: Jewelry making, Cooking, Gaming, Reading, Juggling, Cabaret, Origami

Introduction: My name is Aron Pacocha, I am a happy, tasty, innocent, proud, talented, courageous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.