Moederbedrijf discovery+ en HBO Max gaat diensten in VS samenvoegen in 2023 (2022)

Warner Bros. Discovery gaat zijn streamingplatform HBO Max vervangen door een nieuw platform, dat een combinatie wordt van dat platform en discovery+. In de zomer van 2023 moet de gecombineerde streamingdienst in de VS beschikbaar zijn. Andere landen volgen daarna.

Volgens Warner Bros. Discovery-ceo David Zaslav heeft HBO Max een 'competitieve featureset', waarmee gedoeld wordt op de populaire films en series, maar ook 'prestatie- en klantenproblemen', waarmee gedoeld wordt op het vele bufferen waar kijkers soms mee te maken hebben. Discovery+ zou aan de technische zijde veel betrouwbaarder zijn en daarom wil het bedrijf de krachten van de twee streamingplatformen bundelen in een enkele nieuwe.

Het bedrijf heeft nog niet bekendgemaakt hoe het nieuwe platform gaat heten en wat het gaat kosten, maar een prijsverhoging is niet ondenkbaar, omdat het aanbod van de twee platformen gecombineerd wordt. De ceo verzekerde luisteraars van de kwartaalcijferbespreking dat het bedrijf niet van plan is om links en rechts series en films te annuleren. De film Batgirl, die zo goed als af is, werd onlangs wel geannuleerd.

Het bedrijf was erg open over de voornemens, maar wanneer de samenvoeging zal plaatsvinden, is nog niet bekend. Vooralsnog kosten HBO Max en discovery+ respectievelijk 6 en 4 euro per maand in Nederland.

Bij de bespreking meldde het bedrijf verder een omzet van 9,8 miljard dollar en een verlies van 3,42 miljard dollar. Het bedrijf is net nieuw: op 8 april ontstond het uit een fusie van WarnerMedia en Discovery, Inc. Warner Bros. Discovery wil voor het eind van dit jaar meer informatie geven over de plannen op een evenement voor investeerders.

Vorig nieuwsartikel Volgend nieuwsartikel

Moederbedrijf discovery+ en HBO Max gaat diensten in VS samenvoegen in 2023 (1)

Door Mark Hendrikman

Redacteur

Feedback • 05-08-2022 09:39
203 • submitter: Doane

05-08-2022 • 09:39

203

Submitter: Doane

Reacties (203)

-Moderatie-faq

-12030203+1128+23+30Ongemodereerd58

Wijzig sortering

Er worden anders aardig wat series en films gestopt met deze samenvoeging. Veel mensen zouden al zijn ontslagen en een aantal series en films gaat ook al niet door: https://www.cbr.com/repor...-gutting-staff-reduction/

Met name omdat de huidige CEO weinig heeft met scripted series en liever reality bagger gaat maken. Ofwel, ze schieten zichzelf in de voet. Al zal het vast voor de aandeelhouders een geweldige periode zijn...

In de voet schieten is een big statement. Die reality bagger verkoopt goed in de Amerikas en Spaanstalige landen. Ook de gemiddelde SBS kijker is er niet vies van...

Toch is het wel een heel ander publiek dan de HBO drama series van nu.
De kans dat je die kwijt raakt en er reality publiek voor terughaalt lijkt me groter dan dat je beide groepen binnenhaalt en tevreden houdt.
Eigenlijk is zo'n samenvoeging van totaal verschillende content dan ook helemaal niet handig.

Ik denk eerder dat ze hun eigen unique selling point willen ontwikkelen en daarop willen focussen.

Ik ben bang dat dit meer een bezuinigingsoperatie is. Ik zal er niet vreemd van opkijken als er ook gelijk wordt bezuinigd op de "kwaliteitsproducties" van HBO. Door de toevoeging van Discovery+ stijgt het aanbod in aantal titels en zal het niet zo snel opvallen als er minder nieuwe HBO-waardige originals worden toegevoegd.

Het begint er op te lijken dat de concurrentie in de streaming markt dermate groot is geworden dat het niet meer mogelijk is om eigen (dure) kwaliteitscontent te produceren en dat de streaming platformen een grote eenheidsworst gaan worden met goedkope content die bij grote aantallen kijkers in de smaak valt.

Klopt wat je zegt.

Eerste bewijs al hier https://www.engadget.com/...-of-europe-130226456.html

Ook zijn ze overtuigd dat steaming maar een onderdeel is en niet het centraal punt. Dat betekent dat je Batman films niet na 45 dagen gaat zien op de service. En als ze meer geld van een serie kunnen maken door hem te verkopen aan Apple of Netflix dan gaan ze dat ook doen.

[Reactie gewijzigd door iOnoWLIt op 5 augustus 2022 12:38]

Ondertussen is Netflix ook al aan het schrappen in de kosten.
Kortom de streamingdiensten volgen het zelfde pad als destijds de TV. Met het toenemen van het aantal zenders ging de kwaliteit achteruit en werd de hoofdmoot gewoon plat (goedkoop) vermaak.

Dat is misschien wat kort door de bocht. Door de jaren heen zijn er genoeg echt goede series ontwikkeld door streamingdiensten. Dan komt er toch vanzelf een andere partij die wel kwalitatieve producties lanceert? Zolang er vraag blijft naar kwaliteit, komt er vanzelf aanbod aangezien dat geld oplevert. Dat is hoe de markt werkt, het blijft altijd in verandering.

Daarnaast hoop ik dat HBO blijft realiseren dan kwaliteit in het verleden hun de naam heeft gegeven. Hun top series worden nog steeds bekeken, opnieuw en opnieuw. Dat zien zij ook in de statistieken.

[Reactie gewijzigd door Philipvda op 5 augustus 2022 13:39]

Het probleem van kwaliteitsproducties als Lord of the Rings, Handmaids tale enz. is dat ze erg duur zijn. Als een dienst zich daar in wil specialiseren, zal het aanbod in volume beperkt blijven, maar de abonnee prijs zal wel behoorlijk hoog moeten komen te liggen.
Helaas is het moeilijk vooraf te bepalen wat een succes wordt en wat niet. Een paar flops achter elkaar kan dan betekenen dat het aantal abonnees ineens drastisch daalt. Daarmee ook de inkomsten en de kwaliteits-streamer zit gelijk op het randje van faillissement. Je kan wel proberen om succesnummers continu te verlengen, maar dat komt de kwaliteit meestal niet ten goede. Op een gegeven moment zakt het verhaal in en blijven de kijkers weg. Ook dat is dus geen veilige weg.

Dat streamingdiensten in het verleden wel goede producties neer konden zetten kon omdat er nog weinig concurrentie was. HBO en Netflix hebben best een aantal jaar het grootste deel van de markt gehad, maar inmiddels is Disney een eigen dienst begonnen (en zijn de Disney producties van HBO en Netflix weggehaald) en is Amazon Prime erbij gekomen. In Nederland is ook Videoland een beste concurrent. In Andere landen zijn er ook lokale streamingdiensten actief die best een behoorlijk deel van de markt opeisen. Er zijn nu gewoon te veel varkens die van de brij mee willen eten. Dat betekent gewoon dat de budgetten onder druk komen te staan. Een dure serie uitbrengen kan extra abonnees trekken (tijdelijk), maar kan net zo goed floppen. Reality series, soaps en sitcoms zijn lekker goedkoop en worden goed bekeken. Dat zijn dus veilige producties. Die kan men aanvullen met het tijdelijk aanbieden van oude films uit de bioscoop die een redelijk succes waren. Daarbij misschien nog een paar documentaires die redelijk goedkoop te maken zijn en dan zit een dienst redelijk veilig.

HBO deed het bijvoorbeeld al erg goed voor streaming begon, de top 10 van IMDB series staan vol met hun series. Band of Brothers hun budget van 125 miljoen als voorbeeld te noemen. Destijds een ongehoord bedrag.

Ik ben het verder met je eens dat kwaliteit meer tijd en geld kost. Dus een mix van kwantiteit en kwaliteit zal dan ook prima zijn. Maar wat je verder beschrijft van de concurrentie is simpelweg marktwerking. Waar goed geld is te verdienen komen nieuwe partijen, dat dunt vanzelf uit.

HBO zou voldoende ervaring en kennis moeten hebben om door te gaan met waar ze goed in zijn. Discovery zou dan een goede aanvulling kunnen zijn met meer kwantiteit.

Ik maak mij er in ieder geval niet zo druk om Moederbedrijf discovery+ en HBO Max gaat diensten in VS samenvoegen in 2023 (2)

De marktwerking heeft er ook voor gezorgd dat we nu tig TV zenders hebben, waar nog maar zelden een echt kwalitatief goed programma is te zien. Het is vooral goedkoop plat vermaak (talenten shows, meegluren en talkshows). De kwalitatief goede programma's komen meestal uit Engeland, waar men veel minder zenders heeft.
Ik hoop echt dat Warner kwaliteit series blijft maken, maar ik zie het somber in. Men heeft al aangekondigd dat films niet meer standaard na 6 weken op HBo-max zullen komen, maar dat die in het vervolg eerst in de verhuur gaan, of er licenties aan derden worden verkocht. Kortom het gaat puur om de meeste dollars te verdienen en niet om consumenten tevreden te stellen. Ondertussen mag BREIN weer gaan speuren naar de up- down-loaders van de films.

Wel grappig overigens; op het begin zeggen ze anders te willen zijn dan reguliere TV. Uiteindelijk kruipen ze wel heel langzaam naar elkaar toe. Nog even wachten totdat Netflix een abbo uitbrengt met 'wij bepalen wat jullie kijken-inclusief-reclame' voor maar 3 euro per maand.

En reclames Moederbedrijf discovery+ en HBO Max gaat diensten in VS samenvoegen in 2023 (3)

Wordt weer eens tijd om de boot weer eens klaar te maken voor het seizoen. Lekker tochtje naar de baai maken.

Het is op zich geen gek patroon wat je nu ziet. De laatste jaren kwamen allerlei streamingdiensten als paddestoelen op en nu gaan we naar de fase van consolidatie. Iedereen heeft wat geprobeerd, en wat goed werkt blijft en wat minder goed werkt verdwijnt of wordt samengevoegd. Het is wat dat betreft niets anders dan met een willekeurige andere sector. Kijk ook maar naar de PC markt. Eerst was er de x86 van IBM, toen kwamen er heel veel clonen, maar ook heel veel A-merken (en B-merken) waarvan er uiteindelijk maar een paar zijn overgebleven.

Ik zou eerder de vergelijking trekken met ISP's.

Overigens kun je analoog aan jouw vergelijking, nog prima zelf een pc bouwen; alleen als je dat met streaming diensten zou doen, moet je je helaas toch richten op minder legale wegen: accounts sharing en file sharing.

Ik zou als streaming service provider de markt eens heel anders willen benaderen, bijvoorbeeld door van elke serie de eerste aflevering van een seizoen gratis toegankelijk te maken, maar de rest voor een x bedrag beschikbaar te maken. Zo'n pay-per-view model is bij ons nog nauwelijks toegepast, maar in andere werelddelen al doodnormaal.

Technisch gezien kan je relatief makkelijk een eigen streaming service opzetten. Als je zelf een computer kan bouwen kan je ook een streaming server opzetten. En net als bij je computer heb je software en content nodig. Gratis content is alleen relatief beperkt maar volgens mij is het je recht om een berg dvd's te kopen, te rippen en binnen je huis houden te consumeren

Ziggo heeft en pay per view dienst, maar het aanbod is daar beperkt en de prijzen liggen hoog.
Een dienst met een goedkoop (of gratis) basisabonnement en daarnaast een pay-per-view model met automatische betaling, of betaling achteraf lijkt mij best winstgevend te maken, ook met kwaliteitsproducties. Met automatisch of achteraf betalen geven mensen vaak ongemerkt meer geld uit dan ze eigenlijk van plan waren. Voor een verdienmodel is dat dus iets waar je gebruik van moet maken.
Het basis abonnement is dan nodig om de betaalgegevens van de klanten te krijgen en daarmee kan je bijvoorbeeld de eerste x minuten van een programma gratis laten bekijken.

Kijk ook maar naar de PC markt. Eerst was er de x86 van IBM, toen kwamen er heel veel clonen, maar ook heel veel A-merken (en B-merken) waarvan er uiteindelijk maar een paar zijn overgebleven.

Er zijn er anders nog redelijk wat e.g. Lenovo, HP, Dell, Acer, ASUS, Microsoft, Razer, MSI, Medion, Fujitsu.

Onee hè. Kwestie dus van tijd dat Tim Kuik weer in de media opduikt om te verkondigen dat het allemaal de schuld van de downloader is.

Vraag is de nieuwe bagger die geproduceerd word nog wel het downloaden waard.

Zal vast nog wel wat tussen zitten maar als kwaliteit omlaag gaat heb je effectief minder aanbod (voor hetzelfde geld).

Nee, dat is ook waarom ik mijn eigen filmotheek maar weer ben gaan aanleggen, veel oudere films en series, groot deel digitaal maar verzamel ook al een hele tijd weer dvds, altijd wel wat te kijken dus !

(Video) HBO Max/Discovery+ merger UPDATE!

Probleem is alleen dat grote series met veel sezoenen een vast blijvend publiek trekken waar de reality bagger alleen stea,ing hoppers aan trekt die je dus ook snel weer verliest.

Precies, ik snap er daarom weinig van deze move. Liefhebbers van reality-tv nemen toch gewoon Discovery plus af. Terwijl liefhebbers van kwaliteit series HBO Max nemen. Echt een heel verschillend publiek.

Samenvoegen om daarbij te proberen het HBO Max publiek Discovery+ door de strot te duwen mijn inziens je aardig wat klanten kosten, zeker als je de nieuwe series en films gaat cancelen om door Discovery+ content te vervangen.

Als sportliefhebber moet je ook al discovery+ nemen. Gelukkig hebben we in België nog de stand alone Eurosport player

Ik heb het ook nog steeds in Nederland.
Ik hoef geen Discovery+. Zeker niet omdat het geen toegang geeft tot alle Mythbusters afleveringen.

[Reactie gewijzigd door MadJo80 op 5 augustus 2022 13:28]

Unscripted betekent niet alleen reality maar ook documentaires etc. Daar liggen de krachten en kennelijk ook interesse van grotendeels van de Nederlanders en Nederlandse productiehuizen zoals Talpa. Vergeet niet dat we enorm veel unscripted content hebben gecreëerd.

[Reactie gewijzigd door iOnoWLIt op 5 augustus 2022 12:25]

HBO producties (als GoT, Leftovers enz) zijn ook weer wat anders dan HBO Max producties (Our Flag Means Death bijv.). HBO Max stopt met series maken.

Ja HBO is toch populair geworden met shows als the Wire en Deadwood, niet?

De overlap van serieuze drama series en scripted reality begrijp ik niet zo. Alsof Albert Heijn de Aldi formule overneemt.

Ik vraag mij wel af wat er met de levenslange korting gebeurd…

Ja ik ook aangezien ik de korting heb betaal ik nagenoeg niks.
Hoop wel dat zelfs als het duurder wordt dat ze de voortgang van de series wel onthouden die ik nu heb.

Hoop ik ook, ben zelf ook tevreden met discovery+ omdat ik ook van true crime houd..

Ik kijk nu eindelijk de serie super natural in volgorde en the mentalist dus hoop dat die voortgang behouden blijft. Maar als de korting weg is tja jammer dan want ik ga niet voor 2 series en wat films een abbonement behouden.

Die is voor het leven van het product, niet die van jou

Precies, die beëindigt dus gewoon binnen iets van een jaar na introductie dus al...

Goed gerekend. De dienst HBO Max lanceerde begin dit jaar. De fusie van beide streaming diensten in Europa is op zijn vroegst begin 2024 (en dan is daarmee nog niet gezegd dat HBO Max of de korting verdwijnt, maar zelfs als dat zo is...) dan tel ik niet "iets van een jaar."

Waar jij aanneemt dat het begin 2024 wordt nam ik aan dat het ergens in 2023 zou worden.

Tijd zal het leren.

Of we gaan gewoon af op de tijdlijn die is aangegeven.

https://cdn.mos.cms.futur...wdeTY8ka-1200-80.png.webp

Die raak je waarschijnlijk kwijt. Ik gok dat dit ook de rede is waarom ze het konden aanbieden...

De voornaamste reden is dat reality vele malen goedkoper te produceren is dan scripted series. Het is dus een prima korte termijn bezuinigingsmaatregel.
De gevestigde media(groepen) dachten dat streaming zowat de heilige graal was (onder meer vanwege het succes dat concurrent Netflix bleek te zijn) en doken daar massaal op door ook een eigen streamingdienst te lanceren. De praktijk bleek echter anders en bleek het handenvol geld te kosten.

Ik hoop niet dat ze dat gaan doen. Dan geven ze in feite een deel van de markt op.
In mijn beeld, zie ik Discovery die de markt voor reality TV doet Moederbedrijf discovery+ en HBO Max gaat diensten in VS samenvoegen in 2023 (4) Moederbedrijf discovery+ en HBO Max gaat diensten in VS samenvoegen in 2023 (5) en HBO voor de scripted TV. Als ze zich maar op 1 van die 2 focussen, dan is dat niet een fusie, maar een afschrijving.
Daar zijn aandeelhouders niet altijd blij mee.

Vroeger... toen keek ik graag naar discovery voor de docu's.. als ik er nu langs zap zie ik enkel Americaanse bierbuiken en vlaggen langskomen..

“We can see a very rare species in the wild. It’s an american football supporter having its off-season sleep. Let’s get a bit closer shall we?

Let’s poke it with a stick and see if it gets angry”

10/10 would watch.

En zelfs reality series kunnen ze op discovery niet goed op hun streaming platform krijgen,

Heel veel series staan verkeerd , in het verkeerde seizoen of zelf meerdere seizoenen gecombineerd in een 1 seizoen in de app,

"Reality" TV is ook scripted.

Ik had HBO er al uitgegooid, omdat ik er niets meer keek. Reality shit kan me gestolen worden, deze fusie en annuleringen maken het alleen maar onaantrekkelijker. Kans dat ik terug kom is nul.

Helaas is het niet allleen kommer en kwel bij HBO, ook Netflix bakt er momenteel weinig van. De laatste originals waren beneden maats en veel content verdwijnt langzaam door aflopende contracten. Ik houdt het nog even aan vanwege 4 series die ik nog kijk en die een nieuw seizoen krijgen, maar met Netflix beleid om goede series na 3 seizenen vaak al de nek om te draaien en vervangen nadert het einde.

Echt tevreden ben ik momenteel alleen met Amazon en Disney.

Echt tevreden ben ik momenteel alleen met Amazon en Disney.

Zo zie je maar dat smaken verschillen. De enige waar ik naar kijk is HBO. Ik heb ook amazon maar dat vind ik echt slecht. Ik heb gekeken naar Disney, maar dat is voor mij ook helemaal niets

Naar mijn mening doen ze het allemaal een beetje hetzelfde. Afhankelijk van smaak hebben ze allemaal wel wat goeds, maar ook veel slechts. Persoonlijk vind ik uit recente geschiedenis bijvoorbeeld van alle diensten wel iets goed:

Prima: The Boys
Disney: Mandalorian
HBO: Westworld
Netflix: Stranger Things

The Boys op Amazon Prime is inderdaad prima! ;-)

Probleem met disney is dat de service soms echt bar slecht werkt. Vooral op de TV zelf. Soms middenin een aflevering of film gewoon teruggejorist worden naar homescreen terwijl de film in de achtergrond gewoon doorloopt (zie je dus niks meer). Of dattie t gewoon vertikt om überhaupt een stream te starten.

Die problemen herken ik niet.
Enige probleem dat ik het voorbije jaar maar een paar keer (< 5) gehad heb is streaming errors, dus gewoon stoppen, maar niet op achtergrond doorgaan of niet starten.
Voorbije half jaar geen problemen meer gehad eigenlijk.
Eerst op een HD Chromecast en nu een Apple TV 4k (meest recente versie).
Locatie: België.

Mja ik denk dat het probleem em zit in de app voor android TV. Dat platform is ook maar meh eigenlijk. Zeker in vergelijking met tvOS.

Stuk volwassener, betere hardware en veel betere integratie.

Ik heb disney en Netflix er al uit gegooid, disney is veel te langzaam met nieuwe content en breid get aanbod amper uit, amazon heb ik nog wel maar daar verhuren of verkopen ze content die vaak bij anderen al gewoon te zien is, de film the Batman stond vrijwel direct op HBO Max, bij Amazon te huur…, Netflix hoeven we het wat mij betreft niet eens meer over te hebben, meer meuk uit Europese landen maar ook uit aziatische landen, maken het geen Amerikaanse streamingdienst meer voor mij en dat is nu juist waar ik een abbo op nam, en dan heb ik het nog niet eens gehad over al die lgbt meuk die nu bijna in iedere nieuwe productie door je strot geramd word op netflix.

Ik ben het met je eens dat de series bij Disney te langzaam komen.

Als ik niet nog voldoende series bij Star heb die ik nog wil zien had ik Disney waarschijnlijk een paar maanden per jaar genomen om te bingen en verder niets.

Netflix is zoals ik zei puur nog vanwege een 4 tal series. Als die stoppen is de kans groot dat ik die er net als HBO uitgooi.

Amazon is een aparte situaties. Ik heb prime genomen vanwege de voordelen bij bestellen op amazon.de, die heb ik dus in principe gratis met wat ik daarmee bespaar. En dan krijg ik er een aantal leuke kwalitatief goede series voor terug. Ondanks het kleinste aanbod het meeste waar voor mijn geld. Als je nooit bij Amazon bestelt kan ik me voorstellen dat je daar anders over denkt.

En ja dat laatste begint me ook te irriteren. Representatie is een goede zaak, maar bij Netflix (en Disney!) is het zo duidelijk dat het vooral virtue signalling is, dat het irritant begint te worden.

We zijn het dus grotendeels eens, en ook ik nam amazon om dezelfde redenen als jij, maar nu word ik naar de Nederlandse amazon gepushed door een enorme prijsverhoging van mijn .de account en daar is het assortiment veel kleiner bij de .nl, het is iedere keer weer wat ten nadele van de consument en ben dus al behoorlijke tijd geleden weer begonnen met het aanleggen van mijn eigen film&series bibliotheek.

Die scripted series zijn ook bagger. Er gaat altijd wel iets mis als Discovery er met de camera is. Iets te toevallig.

Als er bij scripted series iets mis gaat wordt de take volgens mij toch gewoon overgedaan? ;-)

Enig idee welke series ik volg er 1 his dark materials, maar kan volgens mij niet vinden welke er gestopt worden ?(Zie alleen dat er een paar eigen warnerbross films verdwenen zijn).
Sowieso zou het raar zijn als juist hun eigen content zou verdwijnen, deze wil je juist op je eigen streaming dienst houden.

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 5 augustus 2022 10:25]

(Video) These Big Changes Are Coming to HBO Max and Discovery Plus!

Wat ik begreep is dat HBO Max gaat stoppen met de productie, maar dat HBO zelf wel blijft produceren.

HBO stond altijd voor kwaliteit. Als ze dat nu opgeven dan zie ik het niet goed komen met ze. Dit is dus weer een CEO die gaat voor het gemakkelijke en snelle geld.

Discovery+ is toch verantwoordelijk voor die pulp van Jamie Vaes en consorten? Hilarisch dat een naam als Discovery zich daaraan verbind. Wat een droevenis.

Die reality is ook scripted hoor, alleen op een andere manier Moederbedrijf discovery+ en HBO Max gaat diensten in VS samenvoegen in 2023 (6)

Wat in dit artikel niet wordt vermeld is dat Warner Bros is overgenomen door Discovery met een enorme schuld van 55 miljard dollar. Nee, dat is geen typo.

https://comicbook.com/dc/...lion-by-shelving-batgirl/

Warner Bros.' Batgirl cancellation is likely to earn them some enmity from the audience and the creative community, but in the place Warner Bros. Discovery CEO David Zaslav cares about -- the bottom line -- it could save the company about $20 million, according to Deadline. It's part of an overall attempt by Zaslav to cut about $3 billion from Warner Bros.' debt right away -- a strategy that is particularly important to Warner Bros. Discovery, since the company is massively leveraged. In order to acquire the much-larger Warner Bros. from AT&T, Discovery had to take on debt that amounts significantly more than the company was worth at the time.

The total debt Warner Bros. Discovery is facing down is reportedly around $55 billion, according to the Financial Times. What all of this means is that a $20 million tax writedown for Batgirl seems like peanuts, but it could be a case where Zaslav is cutting everything he can, as aggressively as he can, figuring that every little bit helps.

Het komt er eigenlijk op neer dat WB in een normale wereld niet eens overgenomen had kunnen worden.

Sommige dingen, zoals de modulaire aanpak van de gecombineerde dienst, zouden interessant kunnen zijn, maar met zulke leningen is het duidelijk dat de heer Zaslav zich duidelijk nog wel even zal blijven gedragen als een (film)slager.

Te bizar dat dit soort constructies zijn toegestaan. Dit kan toch nooit een gezond klimaat leveren voor werknemers, leveranciers en klanten?

Hoe betaal je in hemelsnaam 55mld af Moederbedrijf discovery+ en HBO Max gaat diensten in VS samenvoegen in 2023 (7)

Hoe meer schuld, hoe minder kans om stuk te gaan. Too big too fail noemen we dat. Je kunt er zelfs president mee worden Moederbedrijf discovery+ en HBO Max gaat diensten in VS samenvoegen in 2023 (8)

Sabena en Swiss waren ook too big to fail, failden toch heel hard. België is er nog steeds niet van te boven gekomen.

👍

Hoe betaal je in hemelsnaam 55mld af

Er zijn natuurlijk redenen waarom Discovery überhaupt zoveel kan 'lenen'.
Warner Bros heeft een hoop rechten van franchises die winstgevend zijn of eventueel kunnen worden.
Zelfs al wordt het onder Discovery een fiasco dan blijven die rechten nog steeds hun waarde houden.

Te bizar dat dit soort constructies zijn toegestaan.

Want?
Feitelijk is dit niets anders dan een bedrijf dat eens goed naar zijn productportfolio kijkt en de verlies draaiende producten schrapt. En WB kwakkelde al jaren met heel veel middelmatig tot slecht scorende films en series met een paar succesjes daartegenover die de boel draaiende hielden.
Zo'n Batgirl film die, afhankelijk van de bron, ergens tussen de 70 en 90 miljoen zou kosten was bestemd om rechtstreeks naar streaming te gaan, waar die film dus geen geld oplevert.

Dit kan toch nooit een gezond klimaat leveren voor werknemers, leveranciers en klanten?

Afgezien van het feit dat het Amerikaanse bedrijfsleven over het algemeen niet gezond genoemd kan worden verandert er weinig voor het bedrijf zelf. De mensen die werken aan en voor de films worden sowieso altijd aangenomen/gecontracteerd voor zolang het filmen duurt en voor series zelfs maar voor 1 seizoen.

Die Zaslav heeft duidelijk aangegeven dat hij wil sturen op minder, maar wel kwalitatief betere content. En gezien de hoeveelheid middelmatige bende die tegenwoordig gemaakt wordt kan ik dat alleen maar toejuichen.

In de States leeft iedereen met schulden.. credit card is de standaard.. door durfinvesteerders, is dat een geaccepteerd dingetje.

Yep... en dat wordt denkelijk heel gezellig met de crisis die nu voor de deur staat... al die bedrijven waarvan de koers/winstverhouding behoorlijk uit het lood ligt op basis van verwachtingen voor de toekomst gaan het nog veel zwaarder krijgen dan de huidige koersdalingen.

Maar een film cancelen is toch per definitie meer schulden maken ?

Als je hem niet canceld en door laat gaan krijg je er weer geld voor terug, nu is het een total loss, neem aan dat men al best ver was en aardig geinvesteerd heeft gezien hij aangekondigd was.

Volgensmij heeft WB niet heel veel films met verlies geproduceerd.

Pas op voor de sunk cost fallacy... Dat er al een hoop in geïnvesteerd is maakt niks uit, het gaat er om of ze denken dat het meer opbrengt dan wat het ze nu nog gaat kosten. Blijkbaar was het antwoord nee.

Doet mij denken aan Spijker die Saab overnam. Iedereen riep dat kan nooit, en inderdaad. Iets van een jaar later ging die toko failliet.

Waar ik erg benieuwd naar ben is wat er overblijft van het levenslang 50% korting op de abbonnements prijs die veel HBO-MAX klanten hebben. Ook hoop ik dat bijvoorbeeld de tweede DUNE film ook gewoon geproduceerd gaat worden. Heb HBO-MAX vooral voor GOT en Dune genomen en ben erg in afwachting van wat er komen gaat.

Dat wisten ze al van te voren dat dit eraan zat te komen. Gewoon een lokkertje waarbij levenslang straks niet meer dan 2-3 jaar is. En de vaste klanten gaan wel overstag voor de nieuwe dienst, want die willen nieuwe seizoenen van serie X niet missen. En die 50% gaan ze echt niet aanhouden, want de nieuwe gecombineerde service biedt zoveel meer. Moederbedrijf discovery+ en HBO Max gaat diensten in VS samenvoegen in 2023 (9)

Gewoon marketingtechnisch slim, maar hou niet van dit soort slinkse tactieken.

Ja ach, ik heb het genomen om eens niet GOT te downloaden maar legaal te kijken zeg maar. En op amazon prime en Netflix die ik ook heb is ook genoeg te zien. Maar was inderdaad goede marketing om zoveel mogelijk klanten gelijkertijd binnen te harken. De content op hbo-max valt me wel tegen en op reality shows zit ik al helemaal niet te wachten.

Als die 50% weg is, ben ik ook weg. Content valt inderdaad aardig tegen en discovery+ biedt voor mij ook nul meerwaarde, dus daarvoor ga ik zeker niet meer betalen.

Discovery+ hangt aan elkaar van reality ellende. Ik was zo blij dat ik geen abbo op die pulp heb.

Als ik terug denk aan mijn jeugd, toen Discovery en NatGeo nog echt leerzaam waren en vol zaten met mooie documentaires, word ik toch een beetje verdrietig...

Als ik terug denk aan mijn jeugd, toen Discovery en NatGeo nog echt leerzaam waren en vol zaten met mooie documentaires, word ik toch een beetje verdrietig...

Wellicht is Curiousity Stream iets dat je weer vrolijk maakt? Dat geeft een beetje het oude Discovery Channel/National Geographic-gevoel.

Interessant, dank voor de info! Mag helaas niet meer modereren, maar in mijn gedachten krijg je een +2 Moederbedrijf discovery+ en HBO Max gaat diensten in VS samenvoegen in 2023 (10)

Check vooral ook Nebula: https://nebula.app/videos?display=creators Veel youtubers maken hun videos ook via Nebula beschikbaar hebben en hebben combo-deals waarbij je Curiousity en Nebula voor 1 lage prijs kunt krijgen.

Dat ziet er interessant uit! Weet je toevallig ook hoeveel gelijktijdige streams ondersteunt worden ?(ik kan het niet vinden in op de site/help pagina

Dank voor de tip. Gelijk aangemeld. Die 20 Euro per jaar kan er nog wel bij Moederbedrijf discovery+ en HBO Max gaat diensten in VS samenvoegen in 2023 (11)

Inderdaad. Op de BBC zijn nog wel goede documentaires, en op YT is er ook best veel te vinden met kwaliteit en gebaseerd op feiten, en niet "pseudo-wetenschappelijk". En de rest komt via "alternatieve wegen" hier binnen.

Ja inderdaad, zo ervaar ik het ook. Zowel Discovery, NatGeo en History channel zijn helemaal verpest met die vervloekte reality shows.

En toen MTV nog muziek liet zien.... Moederbedrijf discovery+ en HBO Max gaat diensten in VS samenvoegen in 2023 (12)

Discovery is niet zo heel erg , best veel goede series tussen die je op discovery zou verwachten of animal planet ,

Maar al die meuk van die andere channels is gewoon totaal 0 ,.

Die crimeshows van Investigation Discovery met re-enactments erin zijn wel goed vind ik.
Shows zoals 90 days fiance van TLC niet nee.

Ik heb het om dezelfde reden genomen, als de 50% weg gaat, sorry dan ben ik ook gelijk weg en kom ik er wel weer op een andere manier aan.. Liever niet, maar het moet soms nou maar. Wij hebben 5 aparte streaming abonnementen, als die allemaal laag in prijs zijn maakt het me niet uit, maar sommige bezoek ik maar 1x in de paar maanden.. Als die dan besluiten de prijs omhoog te gooien, dan zeg ik het op, want dan is het voor mij het niet meer waard.

En die 50% gaan ze echt niet aanhouden, want de nieuwe gecombineerde service biedt zoveel meer. Moederbedrijf discovery+ en HBO Max gaat diensten in VS samenvoegen in 2023 (13)

Dat is toch niet erg? Je maakt de basis duurder dan ga je ook met 50% korting gewoon meer betalen hoor Moederbedrijf discovery+ en HBO Max gaat diensten in VS samenvoegen in 2023 (14)

Ja dat is wel erg, want je snapt blijkbaar niet wat ik bedoel met die 50% gaat vervallen. HBO MAX is straks niet meer, dus als je de nieuwe gecombineerde dienst wil afnemen, krijg je geen levenslang 50% korting meer. Niet straks 10€ per maand en dan nog 50% korting, maar gewoon 10€ per maand aftikken ipv 5€ per maand. En ik voorspel dat ze straks je een mega goed aanbod gaan doen van 25% korting op het nieuwe abo voor de eerste 2 jaar. Moederbedrijf discovery+ en HBO Max gaat diensten in VS samenvoegen in 2023 (15) Het is gewoon voorspelbaar dat ze hoe dan ook meer geld uit je portemonnee gaan trekken.

Dat de diensten samen zouden gaan was ook al bekend, toen HBO MAX hier groot werd aangekondigd. Dan kan je ook makkelijk levenslang 50% korting bieden, als je van plan bent die dienst binnen 2-3 jaar weer op te heffen. Mensen eerst lekker maken, hopen dat er genoeg "verslaafd" raken aan jouw producties en dan met een paar wijzigingen de kortingen legaal weghalen en cashen.

Ze gaan met de huidige prijs/kwaliteit niets uit m'n zak trekken want ik zeg simpelweg op als de huidige deal hevig verslechterd. Disney+ en Netflix gebruiken we het meest. Die hebben wat ruimte.

Eerlijk gezegd: het is naïef om te denken dat je dit levenslang zou kunnen krijgen. Vooral bij Amerikaanse bedrijven kun je er op rekenen dat ze wel ergens een clausule in de meterslange saaie voorwaarden hebben verstopt waardoor ze er moeiteloos onderuit kunnen komen.

Het leven is zoals de dames in Toren C het altijd zo mooi zeggen: “Betalen Pannekoek!”.

(Video) Warner Bros Discovery CEO WE ARE NOT For SALE! Avoiding Comment On Massive CLASS ACTION LAWSUIT!

De versie die andere vertellen dat ze kunnen stoppen en een nieuw iets beginnen klinkt veel logischer en aannemelijker dan dat het zo goed is verstopt in de voorwaarden dat het na maanden nog niet door iemand is gevonden.

Ik denk overigens helemaal niet dat ze stoppen, ik het precies nog niks gekeken dus heb ze nog niks gekost en ben vanaf het eerste uur lid, ze verdienen gemiddeld waarschijnlijk meer aan mensen die 50% betalen (en niet op willen zeggen want dan heb je je korting niet meer) dan mensen die 100% betalen (en dus met hogere waarschijnlijkheid actiever gebruik maken van de dienst) Moederbedrijf discovery+ en HBO Max gaat diensten in VS samenvoegen in 2023 (16)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 5 augustus 2022 10:14]

Opschalen kost WarnerMedia waarschijnlijk relatief weinig inderdaad. Zelf betwijfel ik ook of ik zonder de "levenslange" korting van 50% abonnee was geworden. Maar voor vier Euro per maand was het ook voor mij een no brainer. Sindsdien heb ik alleen een paar afleveringen van Euphoria, Westworld en uiteraard Dune gekeken. Maar dat staat in geen verhouding tot wat er thuis via Netflix en lineaire televisie wordt geconsumeerd.

Goede kans dat ze de dienst HBO max straks stopzetten en een nieuwe starten waarbij bestaande klanten een "nieuwe" deal krijgen.

Dit wordt dan een tijdelijke korting waarschijnlijk. In een abonnement vorm waarmee je automatisch overgezet gaat worden naar de hogere prijzen als je geen actie onderneemt.

Dat ze zo snel naar de start in NL al communiceerden dat ze diensten gaan samenvoegen betekend dat ze dit al wisten voor de launch in NL en onderdeel van het plan is.

Inderdaad en daarom z'n gehaaste release deden

- slechte nl ondertiteling bij veel films en series, die bij netflix / prime video wel nl subs bijv hadden(Nu wel redelijk op order ide denk ik).
- Buffer problemen wat volgens mij nog steeds is, had het met regelmaat stopte die, moest ik stoppen en de film opnieuw afspelen drukken ging die verder.

Gewoon effe snelle release wat mensen en geld binnen harken, dus dan hopelijk ook blijven hangen met de nieuwe dienst.

HBO Max is hier pas in maart begonnen. Als 'levenslang' in werkelijkheid 'nog geen jaar' betekent, dan ben ik zo afgehaakt.

Die 2e Dune film komt er wel degelijk, deze is gericht op een grote WB bioscooprealease en dat ie vervolgens ook op HBO Max komt is van ondergeschikt belang (maar uiteraard voor het platform wel degelijk belangrijk). Eind deze maand starten de opnames meen ik ergens gelezen te hebben.
Hij zal alleen niet gelijktijdig verschijnen in de bios en op HBO Max zoals de eerste omdat de bioscopen weer normaal open zijn.

Je bedoeld dat WB dat 50 miljard schuld heeft en waar discovery nu alles aan doet omdat weg te werken en dus zoveel mogelijk nu canceld

Nee, ik bedoel dat Dune deel twee gewoon gemaakt wordt en uitkomt in de bioscoop?

Ik gok het volgende.

Er komt een nieuw platform, dus HBO Max stopt (en daarbij dus ook de 50% korting voor altijd). Maar uit coulance krijgen de klanten van het eerste uur 6 maanden voor een goedkoper tarief op HBO “Max + Discovery”.

Zoiets inderdaad. Of een jaar.

Alternatieve optie: er blijft een levenslange korting, maar die wordt verlaagd naar 25% voor de gecombineerde service.

Dit was ook mijn eerste vraag. Er staat vast iets in de kleine lettertjes.. zoals ik het lees houdt HBO Max als legal entity feitelijk op te bestaan en daarmee allicht ook aanspraak op de korting.

[Reactie gewijzigd door Graft op 5 augustus 2022 09:48]

Gok dat het gewoon stopt en ze komen met WarnerBrosTV ofzo.

levenslange korting betekend niet zo lang jij leeft. maar zolang hun service wat ze je op dat moment aanbieden leeft. Zodra ze een extra iets aanbieden, dan valt dat onder een ander abbo wat jij dan niet krijgt. En zal of je abbo worden geannuleerd, of je kunt "upgraden".

Ik denk dat de 50% gewoon blijft bestaan. Want het is een mooie inkomst. Het annuleren van je abonnement met 50% korting is een veel hogere drempel. In mijn omging hoor ik meerder mensen die al een maand niks kijken, maar niet opzeggen omdat ze dan de 50% kwijt zijn. En bij een prijsverhoging krijgen de klanten van eerste uur, die dus korting krijgen, ook een verhoging.

Ook hoop ik dat bijvoorbeeld de tweede DUNE film ook gewoon geproduceerd gaat worden.

Wat heeft dit in vredesnaam met de overname te maken? HBO zendt de films uit, Legendary Pictures is verantwoordelijk voor de film.

je kunt er heilig van uit gaan dat deze voorwaarde komt te vervallen nadat de migratie is afgerond. HBO Max bestaat dan niet meer en zo verdwijnen ook alle voorwaarden die bij het merk HBO Max actief waren gesteld. Nieuwe voorwaarden (ook al zijn ze exact hetzelfde als voorganger met uitgang van de levenslange korting die je kreeg). Ze zullen zoals hieronder benoemd een speciale introductie houden, maar de prijs die we nu betalen, ga je dan denk ik niet meer krijgen.

Inderdaad ik ook echter zal het echt niet "Levenslang zijn", er zal vast wel iets in de voorwaarden staan hier over.
Dat als ze de dienst aanpassen zoals nu dat ze het mogen laten vervallen, uit coulance krijg je dan het 1ste half jaar of jaar dan tijdelijk korting.

Indien inderdaad de korting vervalt zal ik denk ik hbo opzeggen, ik gebruik het gewoon te weinig daarvoor.
Nu voor die 3 euro ofzo vind ik het prima, DUNE duurt mij te lang Moederbedrijf discovery+ en HBO Max gaat diensten in VS samenvoegen in 2023 (17), heb ook de vorige mini serie/ film gezien ook te lang, voor mij is het dan de nieuwe game of trones dan straks & his dark materials vond ik wel leuk.

Dus dan is het nog maar de vraag of ik het wil houden het hele jaar.

Denk niet dat dat veel zin heeft voor ze om daar zo snel mee te stoppen. Voorlopig zullen ze meer op jacht zijn naar goede aantallen leden dan naar het onderste uit de kan proberen te halen voor hun bestaande groep. Op het moment dat ze de max wel een beetje hebben bereikt qua ledenaantallen wordt het een ander verhaal.

Vermoed dat ze ergens wel een paar kleine lettertjes opgenomen hebben staan dat die 50% korting geldt zolang (de naam van) het product niet wijzigt, of zoiets. Als ze het dan alsnog doorzetten is dat een enorme mazzel voor je.

Dune 2 is al vollop in productie, maar grote kans is wel dat die dus eerst een tijd in de bios zal draaien voordat die op de streamingservice gezet wordt, dit keer dus niet een gelijktijdige release.

En dat wachten, daar ga ik niet meer op wachten want waarom 4 euro betalen voor iets wat wellicht toch niet komt of keer op keer wordt uitgesteld zoals The last of Us….

Die tweede Dune-film zijn ze momenteel al aan het filmen, dus denk dat die er wel gaat komen.

Net zoals die Batgirl film die al af is...
Ik denk wel dat we die tweede Dune film gaan zien hoor, maar toch, een garantie heb je nooit.

[Reactie gewijzigd door Iken374 op 8 augustus 2022 13:17]

De eerste film was een groot succes, dus denk dat Dune2 meer kans maakt. Hoop ik...

Kan iemand mij vertellen wat het aanbod is van Discovery +? Want ik ben zeer tevreden over het aanbod van HBO Max. Is voor mij persoonlijk beter dan het aanbod van Disney of Netflix. Als hier overdreven Amerikaanse gescripte zoektochten naar Bigfoot etc. aan toegevoegd worden vind ik dat echt doodzonde.
Of heeft Discovery+ meer te bieden dan wat ze 15 jaar geleden op tv lieten zien?

Het 'levenslange' lidmaatschap waarbij je 50% korting krijgt daarvan kon de prijs sowieso al stijgen volgens de kleine lettertjes, dit zal dan ook wel gebeuren. Op zich logisch met meer content, alleen jammer als het content is waar ik niet op zit te wachten. Het aanbod aan goede films van Warner Bros. is gigantisch en ze kunnen nog veel meer goede films op Max gaan zetten, de catalogus is haast onuitputtelijk. De HBO serie's zijn top, sommige leuk om weer eens terug te kijken en veel leuk nieuws te ontdekken. Ik ben bang dat de kwaliteit hard achteruit holt door deze samensmelting.

https://www.discoveryplus.com/nl
Hier kun je het aanbod zien, zonder direct te abonneren.

Een van de dingen die Discovery heeft zijn de rechten op UFC. Zal niet voor iedereen interessant zijn maar ik zou er wel blij van worden als dat er via mijn HBO abo gewoon bij komt.

Bedankt voor de link! Niet mijn kopje thee zal ik maar zeggen...
Onbegrijpelijk als ze alles wat WB en HBO maken aan de kant schuiven hiervoor

Met Batgirl neemt Discovery alvast een voorproefje op wat meer gaat gebeuren ben ik bang. Spoelen even 90 miljoen dollar door de gootsteen

Die Jaimie Vaes heeft een programma op Discovery+ Moederbedrijf discovery+ en HBO Max gaat diensten in VS samenvoegen in 2023 (18)

Ha ha ha, een bijzonder goed argument om daar geen abo op te nemen Moederbedrijf discovery+ en HBO Max gaat diensten in VS samenvoegen in 2023 (19)

Inderdaad, opzouten met die reality bagger zut...

Toch te triest voor woorden dat er dagelijks mensen zitten te kijken naar de Kardashians of zo.

Kijk dan liever echt goede serie, zoals the expanse, Bosch of the boys

Dat is toch gewoon een kwestie van smaak? Ik heb niets met de Kardashians maar The Expanse kan mij ook gestolen worden. Dat is juist het mooie aan een divers aanbod; voor ieder wat wils.

Nou, is nogal een verschil of je naar the Kardashians kijkt of naar een serie.

Kijk dan naar married with children of zo..

Is toch puur afval al die real life bagger...

Leuke is er lijkt juist WarnerBross door deze samen voeging te gaan verdwijnen, hierboven ergens een link gevonden.

https://www.cbr.com/repor...-gutting-staff-reduction/

En 1 of 2 van die films die verdwenen zijn eens opgezocht, kende ik niet maar gewoon content van WarnerBross zelf die verdwenen is.
En er zullen meer films / series stoppen en verdwijnen schijnbaar, dus ben ik benieuwd wat er van de huidige content zal gaan overblijven(En Discovery content zit ik niet echt op te wachten).

Als hier overdreven Amerikaanse gescripte zoektochten naar Bigfoot etc. aan toegevoegd worden vind ik dat echt doodzonde. Of heeft Discovery+ meer te bieden dan wat ze 15 jaar geleden op tv lieten zien?

Discovery is nog steeds elke maand "sharkweek" waar gedramatiseerde beelden van enge haaien getoond worden. Verder is het niveau van Discovery vrij laag: mooie beelden met informatie en commentaar op middelbare schoolniveau. Ik hoop nog steeds dat er eens een zender komt waar natuur, wetenschap en techniek met diepgang wordt behandeld.

Ik hoop nog steeds dat er eens een zender komt waar natuur, wetenschap en techniek met diepgang wordt behandeld

De publieke omroep.

BBC heeft prachtige docu's (David Attenborough's spul bv). De NPO kan er (heel) af en toe ook wat van (Andere tijden bv). Onze Duitse oosterburen hebben veel (korte) docu's, welke tegenwoordig praktisch altijd een Engelse voice-over hebben (meestal dezelfde gast van Kurzgezagt).

edit:
PBS noemde ik als youtube kanalen al, is ook een publieke omroep

Daarbuiten heb je enorme stapels YouTube kanalen, wil je bijvoorbeeld diep op (random stukjes) techniek in gaan zijn Technology Connections of Real Engineering wel goede. Wil je een dikke portie geschiedenis pak het kanaal van Invicta of PBS Eons. Lekker wat ruimte en/of wetenschap: Scishow, PBS SpaceTime. Of wat Tweakers-waardige kanalen zoals Coding Secrets of Branch Education.

Diepgaande content is er genoeg, daarvoor moet je alleen niet bij de commerciëlen zijn, daar heb je eigenlijk nooit voor bij de commerciëlen moeten wezen.

[Reactie gewijzigd door batjes op 5 augustus 2022 13:29]

Eurosport en veel juweeltjes zoals unscripted “zooi” en docu’s. Animal Planet, Food Network etc.

Ik heb er helenaal niets mee. Vind het nog steeds onbegrijpelijk dat een media gigant als WB in feite opgekocht wordt door Discovery en dat Discovery de bovenliggende partij is.

Maar ik wil geen Discovery+ hopelijk heb ik alsnog de keuze om niet te nemen ?

Net zelf ook even gekeken maar zag er niets van wat ik zelf zou willen bekijken. Ik neem aan dat HBO MAX NL zelf ook snel met een update komt wat de gevolgen voor NL zijn.

Afhankelijk daarvan bedenk ik wel wat ik wil doen met mijn abo.

Ja ik ook heb 2 series die ik dan vol, de nieuwe game of trones en his dark materials.
Nu pak ik dan nog eens een film mee die toegevoegd is en wil zien, en voor die 3 euro ofzo vind ik niet erg te blijven betalen.

Mocht het duurder worden ga ik ook misschien opzeggen, want discovery is soms leuk op tv maar in abonnements vorm zit ik niet perse op te wachten.

Het zou een nieuwe dienst worden met gecombineerde content, dus dan kan je de Discovery+ content negeren als je dat niet interessant vindt.

de krachten van de twee streamingplatformen bundelen in een enkele nieuwe

ja en nee: je hebt altijd de keuze om op te zeggen.

Ergens denk ik dat dit een stap in de goede richting is: zo heb je minder abonnementen nodig terwijl je, in principe, hetzelfde kunt blijven kijken. Nu maar hopen dat de prijs een beetje redelijk blijft!

Behalve dat het (mijns inziens) 2 compleet verschillende soorten content zijn, zit de gemiddelde abonnee van de 1 op de andere dienst te wachten?

iedereen die maar 1 van beiden had krijgt er een duurder abbonement voor in de plaats met de helft dingen die ze niet wilden in de eerste plaats

Waar leid je dat uit af?

Inderdaad discovery is leuk zo soms eens op de tv, maar verder zit ik niet te wachten in een abbonement vorm.
Voor sommige zal dit leuk zijn maar ook genoeg die er niet op zitten te wachten, maar ach dat heb je altijd.

Hoe is het aanbod van discovery ? Staat hier echt ‘ alles ‘ op? Dan nostalgie: vanuit de kroeg midden in de nacht halfdronken discovery kijken met vrienden , van haaien tot inca’s , prachtig . Laten vooral real life troep

Rond een uur of 2 begon altijd de reality zooi - een teken dat je nu toch echt moest gaan slapen Moederbedrijf discovery+ en HBO Max gaat diensten in VS samenvoegen in 2023 (20)

Het is vooral veel reality tv:
https://www.discoveryplus.com/nl

Grappig. Normaal zitten de comments vol met mensen die 1 dienst willen waar alles op staat.

Nu zie je de realisaties dat je dat helemaal niet wilt in de praktijk.

Ik hoop nog steeds op 1 interface/api waar alle streaming diensten gebruik van maken. Gewoon een enkele catalogus waar je je streaming accounts aan kunt koppelen en vervolgens door alles kunt bladeren. Maar dat zie ik helaas niet snel gebeuren.

JustWatch komt daar nog het meeste bij in de buurt.
Je geeft aan welke streamingdiensten je gebruikt en kunt op basis daarvan een watchlist maken.
Met een druk op de knop open je de betreffende serie op het platform waar deze beschikbaar is.

nieuws: Plex-functie geeft aan op welke streamingdiensten films en series te ...

Dit komt in de buurt, nog niet helemaal top embedded helaas als ik het zo lees, maar wel overzichtelijk.

In plaats van 6 euro voor wat je wel wil zien ga je straks dus waarschijnlijk 8 euro betalen om dingen erbij te zien die je helemaal niet hoeft.

Dus? Dat is toch ook met andere platformen het geval? Je betaalt toch altijd eigenlijk 'teveel', omdat er altijd wel iets is dat je niet wilt kijken of hoeft te hebben. Zelfde is met Spotify bijvoorbeeld, ik heb niks met K3 en toch staat het er op, terwijl iemand die alles luistert net zoveel betaald als dat ik zou doen.

Je zal jezelf de vraag moeten stellen, wil ik x euro per maand betalen voor datgene dat ik wil kijken of niet.
Probleem opgelost.

Het punt is wel dat je er wel voor betaalt. Een netflix heeft van alles wat, maar is ook ongeveer de duurste streamingdienst die er is. Een dienst als nebula of curiositystream is erg specifiek, en kan daardoor ook de prijs laag houden, omdat veel content veel gekeken word.

HBO heeft altijd een imago gehad van goede series, en door de combi met Warner kwamen er ook goede films op. Dat, in combinatie met de korting, heeft mij over de streep getrokken om het te proberen (en nog steeds te hebben).

Op het moment dat discovery de 2 dus gaat samenvoegen, en de content hetzelfde blijft, moet die nieuwe dienst ook de prijs gaan verhogen. Maar ik heb helemaal geen zin in content van Discovery+ (inclusief TLC en Food Network en een aantal anderen). Ik ga dus meer betalen voor effectief niet meer content. Grote kans dat ik dan dus afhaak, zeker als de korting dan ook verdwijnt.

Jammer,

Daar gaat je levenslange korting als openingsaanbieding...

Edit,

Zag je reactie nog niet Mutsje, maar ik hoop inderdaad dat de korting gewoon wordt meegenomen.

[Reactie gewijzigd door Tamegotchi op 5 augustus 2022 09:46]

Zou jammer zijn, maar is niet zeker, hebben ze niets over gezegd.

levenslange korting betekend niet zo lang jij leeft.

[Reactie gewijzigd door Automark op 5 augustus 2022 09:55]

Dat betekent het wel. Letterlijk.

Er is alleen geen garantie dat de dienst waarop je die korting hebt gedurende je leven blijft bestaan.

je zegt dus precies hetzelfde. de dienst bestaat zoland de dienst "leeft"
zodra die dienst ook maar een beetje anders wordt, of zelfs wordt stopgezet is je abbo niet meer geldig.

In Nederland wel.. hier moet je juridisch gezien echt juiste woorden gebruiken en even lastige terms of service mag ook niet.
Het moet echt duidelijk zijn.

M.a.w. Het was toen al bekend dat HBO ermee ging stoppen.

1 2 3 4 Volgende

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

  • SoundCloud ontslaat ongeveer 20 procent van zijn personeelsbestand
  • Microsoft test in buitenland 'Family'-variant Xbox Game Pass Ultimate

FAQs

Is Discovery Plus included with HBO Max? ›

Discovery will merge its HBO Max and Discovery Plus services into a single streaming platform, as part of a plan to hit 130 million paying subscribers by 2025 in the highly competitive market.

What will happen to HBO Max? ›

Warner Bros. Discovery's HBO Max is removing 20 HBO Max original series that didn't resonate with large audiences. Most of what HBO Max is removing is reality or kids and family content. HBO Max is eliminating the series to cut costs and put forth a new strategy as it prepares to merge with Discovery+ next year.

How do I get Discovery Plus for free? ›

According to Verizon, any customer with one line on Play More or Get More Unlimited service, new Fios Internet subscribers, or new 5G Home subscribers is eligible for the free year of Discovery+.

What is happening with Discovery Plus? ›

Warner Bros. Discovery announced Thursday that it will combine HBO Max and Discovery+ into a single, unified streaming service, which will launch in Summer 2023.

What happened to HBO Max and Discovery Plus? ›

"As we work toward bringing our content catalogs together under one platform, we will be making changes to the content offering available on both HBO Max and discovery+," HBO Max said in a statement. "That will include the removal of some content from both platforms."

Why is HBO Max removing so many shows? ›

Why is HBO Max taking away shows it licensed or owns? But it breaks down to three key areas: cost-cutting, a shift in the overall content strategy and ridding the service of content that subscribers weren't watching.

Why are so many movies leaving HBO Max? ›

Discovery has made it clear, in a recent statement, that more titles are leaving HBO Max and Discovery+ as they “work toward bringing our content catalogs together under one platform” by 2023.

Do Amazon Prime members get Discovery Plus for free? ›

The discovery+ and discovery+ (Ad-Free) plans are available to active Prime subscribers for $4.99/month and $6.99/month respectively after a 7-day free trial. To add discovery+ Prime Video Channel, sign in to your Amazon account. On your Prime Video home page, select "Channels" in navigation at the top of the page.

Does Discovery Plus come free with Amazon Prime? ›

For now, only the $6.99 per month ad-free version of Discovery+ is available through Amazon Prime Video Channels. (Discovery Inc.)

What channels are on Discovery +? ›

Discovery Plus is home to an extensive library of content from 14 networks, including Discovery, TLC, Animal Planet, Food Network, HGTV, ID, A&E, History, Lifetime, OWN, Travel, Science Network, and more.

Will HBO Max and Discovery Plus cost more? ›

However, in the US, HBO Max costs $15 a month for ad-free streaming or $10 a month for ad-supported streaming. Discovery+ starts at $4.99 a month with ads. It's safe to assume the new service may cost as much as $20 a month, but that would be one of the more expensive streaming services to date.

Who is taking over HBO Max? ›

Discovery, now the parent of HBO Max. The company announced that it lost $3.4 billion in its first-ever quarter post-merger and outlined the plan for its overhaul of its streaming strategy.

Why does Discovery Plus not have all episodes? ›

Not all shows or episodes are available to stream on all devices, due to certain rights restrictions. If you would like to be notified when an episode or show becomes available, or have questions regarding show availability, please contact us. Was this article helpful?

Is Discovery+ part of HBO? ›

On Thursday, HBO Max and its new sibling Discovery+ announced that they will re-launch as a single streaming service in summer 2023.

Is Discovery Plus bundled with anything? ›

Is there a bundle with Discovery Plus? There is not a Discovery+ bundle, and there are no plans for one. Instead, when Discovery Inc. and WarnerMedia (parent company of HBO Max) finalize a merger in April, the new company—Warner Bros.

Will HBO Max and Discovery Plus cost more? ›

However, in the US, HBO Max costs $15 a month for ad-free streaming or $10 a month for ad-supported streaming. Discovery+ starts at $4.99 a month with ads. It's safe to assume the new service may cost as much as $20 a month, but that would be one of the more expensive streaming services to date.

What happened to HBO Max and Discovery Plus? ›

"As we work toward bringing our content catalogs together under one platform, we will be making changes to the content offering available on both HBO Max and discovery+," HBO Max said in a statement. "That will include the removal of some content from both platforms."

You might also like

Latest Posts

Article information

Author: Greg O'Connell

Last Updated: 11/18/2022

Views: 5614

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Greg O'Connell

Birthday: 1992-01-10

Address: Suite 517 2436 Jefferey Pass, Shanitaside, UT 27519

Phone: +2614651609714

Job: Education Developer

Hobby: Cooking, Gambling, Pottery, Shooting, Baseball, Singing, Snowboarding

Introduction: My name is Greg O'Connell, I am a delightful, colorful, talented, kind, lively, modern, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.