Reisverzekering vergelijken en afsluiten | OHRA (2022)

Heerlijk ontspannen op zomervakantie

Bereken je premie Help mij kiezen

 • Binnen 3 minuten verzekerd
 • Stel eenvoudig je ideale reisverzekering samen
 • OHRA Hulpdienst: altijd bereikbaar

Wat is een Reisverzekering?

Ben je op reis, dan kan er altijd iets gebeuren. Je bagage wordt gestolen of je belandt plotseling in het ziekenhuis. Met de reisverzekering van OHRA krijg je dag en nacht hulp. Je stelt zelf eenvoudig je verzekering samen. Kies voor een doorlopende- of een kortlopende reisverzekering en kies je dat mét of zonder annuleringsverzekering? Ga je op wintersport? Dan ben je met onze wintersportdekking goed verzekerd tegen schade bij het skiën, boarden of langlaufen.

Direct regelen

 • Mijn OHRA
 • Schade melden
 • Wijziging doorgeven
 • Premie berekenen

De reisverzekering die bij je past

Of je nu 1 vakantie wilt verzekeren of meerdere keren per jaar goed verzekerd op vakantie wilt gaan, bij OHRA vind je de reisverzekering die bij je past. Kies uit onze kortlopende reisverzekering of doorlopende reisverzekering. Heb je meer zekerheid nodig? Vul je reisverzekering dan aanmet een extra dekking, bijvoorbeeld een wintersportdekking of een annuleringsverzekering. Heb je schade? We regelen het direct voor je.

Vergelijk onze reisverzekeringen

Je kunt kiezen voor een doorlopende- of een tijdelijke verzekering voor je reis. Moet je onverwacht eerder terug naar huis of je reis helemaal annuleren? Dan heb je eenannuleringsverzekering nodig. Twijfel je welke reisverzekering het beste bij jouw situatie past? Onzekeuzewijzerhelpt je verder.

Reisverzekering vergelijken en afsluiten | OHRA (1)

Doorlopende reisverzekering

Het hele jaar door verzekerd

(Video) Waarop moet je letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

 • Voordeliger vanaf 14 dagen vakantie
 • Al vanaf 1 geboekte overnachting
 • Je hond of kat ook meeverzekerd

Bereken je premie Meer informatie

Kortlopende reisverzekering

Goed verzekerd voor 1 vakantie

 • Last minute af te sluiten
 • OHRA Hulpdienst: altijd bereikbaar
 • Kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekerd

Bereken je premie Meer informatie

Annuleringsverzekering

Als je onverwacht moet annuleren

 • Totale reissom vergoed bij annulering
 • Kort of doorlopend af te sluiten
 • Ook los af te sluiten

Bereken je premie Meer informatie

Wat dekt een reisverzekering?

Met de OHRA Reisverzekering ben je tijdens je reis standaard goed verzekerd. Maar wat vergoedt de reisverzekering nu wel en wat niet?

Wel verzekerd

 • Reisbagage: bepaal zelf de hoogte van je dekking
 • Hulpverlening bij verlies van bijvoorbeeld je paspoort
 • Schade die je veroorzaakt aan je vakantieverblijf

Niet verzekerd

 • Schade die je opzettelijk veroorzaakt
 • Schade door extreme sporten, bijvoorbeeld kitesurfen en bergbeklimmen
 • Schade die je oploopt tijdens een zakelijke reis

Documenten

Extra dekkingen voor meer zekerheid

Annulering

Moet je je vakantie plots annuleren of afbreken en kon je dit niet voorzien voordat je de reis boekte? Met deze extra dekking krijg je de reissom, of een deel hiervan terug. Bijvoorbeeld als je plotseling ontslag krijgt of als een naast familielid onverwacht overlijdt. Dit geldt ook voor je hond, kat of paard.

Meer informatie

Geneeskundige kosten

Met deze extra dekking vergoeden wij geneeskundige kosten die je zorgverzekering niet vergoedt(i.v.m. eigen risico, of maximale vergoeding). Denk aan kosten voor ziekenhuisopname en de behandelingen die een arts voorschrijft. Ook voor je hond of kat vergoeden wij een medisch noodzakelijke behandeling terwijl je op reis bent in het buitenland.

Meer informatie

Ongevallen

Een ernstig ongeluk in het buitenland. Een drama! Met deze extra dekking krijg je een vaste vergoeding. Deze vergoeding vergoedt dus niet de daadwerkelijke kosten, maar het verzekerde bedrag of een deel hiervan. Een arts bepaalt het percentage.

Meer informatie

(Video) Alles over de reisverzekering | Reisverzekering | Interpolis

Extra dekkingen voor meer zekerheid

Geld

Op reis met een goed gevulde portemonnee? Vergeet niet de extra dekking Geld! Hiermee ben je verzekerd tegen verlies of diefstal van geld in binnen- en buitenland, tot maximaal € 750,- per reis, voor alle verzekerden samen. Wel altijd even aangifte doen!

Meer informatie

Hulpverlening auto en motor

Met deze extra dekking kun je tijdens je vakantie rekenen op onze hulp als je een ongeluk hebt, of met pech langs de weg staat. We zorgen dat je auto of motor gerepareerd wordt. Als dat niet binnen 2 dagen mogelijk is, regelen wij vervangend vervoer.

Meer informatie

(Video) reisverzekering

Wintersport

Extra dekking voor kosten die je maakt als je op wintersportvakantie een ongeluk krijgt. Eventuele schade aan je skispullen vergoeden wij, maar ook de dagen dat je geen gebruik kunt maken van je dure skipas. Een kleine troost als je onverhoopt niet meer kunt skiën.

Meer informatie

Reisverzekering en corona

Heb je vragen over reizen en het coronavirus? De meest actuele informatie vind je bij hetRIVM. Heb je vragen over de OHRA Reisverzekering en het coronavirus? We hebben alle informatie overvakantie en coronavoor je op een rij gezet.

Corona en je reisverzekering

Goed verzekerd op reis

Doorlopende annuleringsverzekering

De extra dekking Annulering sluit je af bij onze doorlopende reisverzekering. Zo ben je het hele jaar voor alle reizen verzekerd, ook voor jewintersportvakanties. Je hebt danrecht op maximaal € 1.500,- vergoeding per persoon als de reis onverwacht niet doorgaat.

Meer informatie

Vergoedingen reisverzekering

De reisverzekering van OHRA biedt standaard een vergoeding voor veel zaken. Maar als je wilt, dan kun je nog meer verzekeren. Bij ons stel je zelf gemakkelijk je verzekering samen. Zo betaal je alleen voor wat je nodig hebt. Meer weten over de vergoedingen?

Meer informatie

Een klant over ons: “Groot gemak en directe verwerking. Top.”

 • Ruim 800.000 klanten zijn bij ons verzekerd
 • Al bijna 100 jaar ervaring
(Video) Doorlopende of tijdelijke reisverzekering?

Veelgestelde vragen reisverzekering

 • Wat wij wel en niet vergoeden vanuit de reisverzekering en annuleringsverzekering als het gaat om de oorlog in Oekraïne, vind je terug in de veelgestelde vragen 'Je verzekering en de oorlog in Oekraïne'.

 • Wat wij wel en niet vergoeden vanuit de reisverzekering en annuleringsverzekering als het gaat om het coronavirus, vind je terug in de veelgestelde vragen over je je reisverzekering en corona.

 • Heb je een doorlopende reisverzekering? Dan vind je op jouw polisblad de verzekerde gezinssituatie terug. Ben je verzekerd voor een gezin of alleenstaande met kind(eren)? Dan zijn je minderjarige kinderen en meerderjarige ongehuwde kinderen die bij jou inwonen of die voor studie ergens anders wonen meeverzekerd. Daarnaast zijn maximaal twee minderjarige kinderen, die niet jouw eigen kinderen zijn ook meeverzekerd. Zij mogen niet al ergens anders verzekerd zijn.

  Voor een kortlopende reisverzekering zijn alleen de verzekerden die vermeld staan op de polis meeverzekerd.

 • Op vakantie kan het gebeuren dat je een tegenslag hebt. Zo komt het voor dat je kofferte laat aankomt. Maar je kunt ook te maken krijgen met een medisch noodgeval. Met een reisverzekering ben je verzekerd voor de financiële gevolgen van tegenslagen. Je kiest zelf waarvoor je je wilt verzekeren. Sluit je naast een basisdekking bijvoorbeeld ook de extra dekking Geneeskundige kosten af? Dan is niet alleen je bagage verzekerd, maar ook hoge medische kosten als gevolg van een ziekenhuisopname in het buitenland.

 • De kosten voor een reisverzekering hangen af van wat je tijdens je vakantie verzekeren wilt en hoe groot je reisgezelschap is. Het maakt voor de premie uit of je met je gezin reist of alleen gaat. Ook telt mee welke risico’s je wilt verzekeren: gaat het alleen om jebagage? Of wil je ook andere riscio’s verzekeren? Denk hierbij aan medische kosten, ofannuleringskosten. Verder is het nog van belang of je alleen je reizen in Europa verzekert, of dat je ook buitenEuropaje vakantie verzekerd wilt hebben. Tot slot telt ook mee hoe lang je aaneengesloten op vakantie wilt gaan. Doordat je bij OHRA zelf kiest wat je wilt verzekeren, betaal je nooit teveel. Wil je weten wat een reisverzekering voor jou kost?Bereken dan je premie.

 • Nee, een reisverzekering is niet verplicht. Maar het is wel verstandig om er een af te sluiten als je op reis gaat. Zeker als je naar het buitenland op vakantie gaat. Het kan je veel geld en gedoe schelen als je in een vervelende situatie terecht komt. Wil je weten wat er vergoed wordt, lees dan meer over devergoedingen van onze reisverzekeringen.

 • Eigenlijk is er bijna geen verschil in dekking. Bij beide verzekeringen kun je zelf kiezen voor eenEuropa- of werelddekking. Het verschil zit in de geldigheidsduur van de verzekering: met dedoorlopende verzekeringben je het hele jaar door verzekerd. Dekortlopende of tijdelijke verzekeringsluit je af voor 1 reis. Kun je niet kiezen? Gebruik dan onzekeuzewijzer.

 • Dit hangt helemaal af van de situatie. Als je vaker per jaar op vakantie gaat of graag een lange vakantie neemt, dan is eendoorlopende verzekeringal snel voordeliger. Weten wat het beste bij jou past? Vul dan onzekeuzewijzer in.

 • Je zorgverzekering vergoedt niet alles in het buitenland. Denk bijvoorbeeld aan repatriëring of de medische kosten die hoger zijn dan in Nederland. Kijk goed na hoe je medische kosten verzekerd zijn tijdenstijdelijk verblijf of vakantiein het buitenland.

Zonder stress met de auto op vakantie Doe de vakantiecheck Lees meer Voor de eerste keer kamperen? Bekijk deze kampeertips Lees meer Zo ga je om met reisziekte Lees wat je het beste kunt doen Lees meer
(Video) Goedkope autoverzekering online vergelijken en afsluiten.

FAQs

Wat zijn de beste reisverzekeringen? ›

ANWB Compleet en Unigarant Uitgebreid komen als Beste uit de Test. Unigarant is onderdeel van ANWB. De reisverzekeringen hebben dezelfde voorwaarden en dus ook hetzelfde testoordeel. Wel is de reisverzekering van Unigarant gemiddeld wat duurder.

Wie heeft de goedkoopste reisverzekering? ›

De goedkoopste reisverzekeringen
VerzekeraarProductPremie (p/m)
FBTODoorlopende Reisverzekering Budget€1.07
UnivéDoorlopende Reisverzekering€1.41
Centraal BeheerDoorlopende Reisverzekering€1.83
AllianzDoorlopende reisverzekering€1.85
1 more row

Welke reisverzekering afsluiten? ›

Indien je voor een langere periode op reis gaat of meerdere malen per jaar, is een doorlopende reisverzekering meestal goedkoper dan een kortlopende reisverzekering. Wanneer je meer dan 16 t/m 21 dagen per jaar op vakantie gaat, ben je voordeliger uit met een doorlopende reisverzekering.

Waar op letten bij doorlopende reisverzekering? ›

Welke dekking heb ik nodig?
 • Buitengewone kosten. Dit is de standaard dekking van iedere reisverzekering. ...
 • Bagage. Deze dekt gestolen, verloren of beschadigde bagage. ...
 • Medische kosten. Deze module biedt aanvullende dekking op de zorgverzekering voor spoedeisende medische zorg op vakantie. ...
 • Autopechhulp.

Videos

1. Verzekering berekenen en afsluiten - Verzekeruzelf.nl
(Verzekeruzelf)
2. Reisverzekering vergelijken
(Dfs Info)
3. Wat is een annuleringsverzekering?
(Reaal)
4. ONLINE VERZEKERINGEN AFSLUITEN | Assuria N.V.
(Assuria Verzekeringen)
5. Is voor mij een kort- of een doorlopende reisverzekering voordeliger?
(Unigarant Verzekeringen)
6. reisverzekeringen vergelijken
(aap verzekeringen)

You might also like

Latest Posts

Article information

Author: Ray Christiansen

Last Updated: 08/19/2022

Views: 5323

Rating: 4.9 / 5 (49 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ray Christiansen

Birthday: 1998-05-04

Address: Apt. 814 34339 Sauer Islands, Hirtheville, GA 02446-8771

Phone: +337636892828

Job: Lead Hospitality Designer

Hobby: Urban exploration, Tai chi, Lockpicking, Fashion, Gunsmithing, Pottery, Geocaching

Introduction: My name is Ray Christiansen, I am a fair, good, cute, gentle, vast, glamorous, excited person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.