Welke zorgverzekering past bij mij? Bekijk het 2022 overzicht! (2022)

Bij de meeste consumenten komt het pensioen vergelijken pas aan de orde over meerdere jaren. Vergelijken loont altijd, ook als u er achter komt dat u een goede deal heeft. Vergelijk daarom niet alleen uw pensioen, maar ook andere belangrijke vaste lasten zoals zorgverzekeringen.

De zorgverzekering 2022, is de verzekering die u volgend jaar heeft voor uw zorgkosten. U kunt nu nog niet vergelijken, maar eind dit jaar heeft u alle keuze. Voor het weekend van de 12e november maken de zorgverzekeraars hun premie en inhoud van hun pakketten bekend via hun website en zorgvergelijkingssites. Onze vergelijken biedt dan ook een overzichtelijk en actueel beeld van de kosten en hoeveel u kunt besparen. U kunt in veel gevallen tientallen tot wel honderden euros besparen door van verzekeraar te wisselen en goed te kijken of de zorg die u nodig heeft ook wel gedekt wordt. Ook is het belangrijk om te kijken en weten dat u niet over verzekerd bent. In dat geval heeft u meer verzekering dan u nodig heeft en daar betaalt u extra voor. Een goedkope zorgverzekering kunt u op deze site direct afsliuten.

(Video) Russische sluipschutter | Actie, Oorlog | Volledige film

Welke zorgverzekering past bij mij? Bekijk het 2022 overzicht! (1)

Zorgverzekeringen vergelijken loont!

Een van de duurste verzekeringen die u in Nederland verplicht moet afnemen is de zorgverzekering. De verzekering die u beschermt tegen hoge ziektekosten. Vanaf 12 november tot 31 december 2018 kunt u weer kiezen voor een andere zorgverzekering. Zorgverzekeringen vergelijken is heel eenvoudig. Bekijk onderstaande vergelijking voor de zorgverzekering die bij u past.

Hoeveel is het eigen risico in 2022

Het eigen risico voor 2022 zal gelijk blijven op € 385,00. Dit jaar heeft u nog een eigen risico van 385 euro. Dat betekent dat u de eerste 385 euro aan zorg die niet via de aanvullende verzekering gedekt worden zelf moet betalen. Uw zorgverzekeraar regelt dit voor u. Bij alle zorgverzekeringen betaalt u eigen risico.

Meer eigen risico

U kunt er wel voor kiezen meer vrijwillig eigen risico bij uw zorgverzekering af te sluiten. Dat kan tot 500 euro extra en dat betekent dat u de eerste 885 euro aan zorg zelf betaalt indien u deze zorg in dat jaar ook nodig heeft. U krijgt hiervoor een korting die wel per zorgverzekering kan variëren van een tientje tot wel tientallen euros per maand. Het kan lonen om uw eigen risico te verhogen, vooral als u in goede gezondheid bent en in het verleden niet vaak uw eigen risico heeft aangesproken. Het blijft echter wel een gok en wij adviseren dit alleen te doen, wanneer u ook de financiële buffer heeft om in geval van nood toch te kunnen betalen.

(Video) NINE DEATHS OF THE NINJA | Actiefilm | Nederlandse Ondertiteling | HD

Welke zorgverzekering past bij mij? Bekijk het 2022 overzicht! (2)

Tips om te besparen op uw zorgverzekering

Een zorgverzekering kost al snel 1.300 euro per jaar en in een gemiddeld gezin met volwassen kinderen misschien wel 4.000 euro en dat is nog zonder eventueel eigen risico dat er nog bij komt. Daarom is het vergelijken van de zorgverzekering belangrijk om het maximale te besparen. Met deze tips kunt u honderden euro’s goedkoper uit zij

  1. Ga opzoek naar korting. Verschillende collectieven en verzekeraars geven korting aan bepaalde groepen, wanneer u zich hierbij aansluit zoals een open zorgcollectief. Kunt u extra korting krijgen bij een bepaalde zorgverzekeraar. Ook kan het zijn dat u korting kunt krijgen als u lid bent van een vereniging zoals een vakbond, vereniging of ander collectief. Controleer daarom goed of u daar recht op heeft en is dit niet het geval, kijken naar andere initiatieven, deze initiatieven zijn ook weergeven in de vergelijken op deze webpagina.
  2. Is uw aanvullende verzekering nodig? Veel mensen zijn extra verzekerd voor tandkosten en and andere kosten zoals alternatieve zorg, fysiotherapie en diverse hulpmiddelen. De vraag is, of u hier wel gebruik van maakt, want u kunt er ook voor kiezen deze verzekering niet af te sluiten. Een gemiddelde aanvullende verzekering kost al snel 20 euro per maand ofwel 240 euro per jaar. Kunt u de eventuele zorg ook zelf betalen, dan kunt u ervoor kiezen om niet extra te verzekeren en zo te besparen
  3. Betaal vooruit. Spaargeld levert nagenoeg niets meer op aan rente, daarom kan het interessant zijn om uw basis zorgkosten vooruit te betalen. De zorgverzekeraar loopt minder financieel risico en daar krijgt u weer een korting van een aantal tientjes voor terug. Bij een gezin kunt u ook hierbij een leuk bedrag besparen. Het levert meer op dan spaarrente die al ver onder de 1% ligt. Een voorbeeld, wanneer u 1.300 zorgkosten vooruit betaalt en 36 euro korting krijgt. Dan heeft u een korting gekregen van 3%. Wanneer u het bedrag een jaar op uw spaarrekening zou laten staan had u bij een rente van 1% 13 euro gekregen. Het verschil 36 minus 13 euro 26 euro wint u.

Welke ziektekostenverzekering?

Een ziektekostenverzekering is een ander woord voor zorgverzekering. Welke het beste bij u past hangt af van uw zorgbehoefte en welke zorgverzekeraar u nu heeft. In onze vergelijker hierboven kunt u eenvoudig de polissen van diverse verzekeraars met elkaar vergelijken en om het antwoord te vinden op de vraag: welke ziektekostenverzekering past bij mij. Neem gerust de tijd, u kunt tot het einde van het jaar overstappen naar een andere verzekeraar, maar het kan ook zijn dat u erachter komt dat u goed zit. Toch fijn om te weten.

Hoe werkt een zorgvergelijker?

Op diverse websites kunt u zorgverzekeringen vergelijken, dat gebeurt via een zogeheten zorgvergelijker. Op deze webpagina kunt u dat straks ook, deze vergelijker wordt door een derden partij gemaakt en gepresenteerd op deze website, het geeft u een helder overzicht van de huidige premies. Zodat u een keuze kan maken op basis van pakket inhoud en prijs.

Welke zorgverzekering past bij mij? Bekijk het 2022 overzicht! (3)

(Video) Zorgverzekering 2021 afsluiten - 7 TIPS die JOU helpen KIEZEN

Wanneer zorgverzekeringen vergelijken?

Elk jaar mag u deels in november en geheel december een nieuwe zorgverzekering kiezen. Dit jaar moeten de zorgverzekeraars voor de 12 van november hun premie bekendmaken en zodra ze hun premie en dekkingen bekend hebben gemaakt zullen ze het overstappen mogelijk maken via hun website en klantenservice. Het beste moment om uw zorgverzekering te vergelijken is wanneer u alle informatie bij de hand heeft en een rustig moment heeft om zorgverzekeringen te vergelijken. Wanneer u dit voor het eerst of sinds lange tijd doet, kunt u het beste een half uur uittrekken om een goede keuze te maken.

Zorgvuldig vergelijken

Het is belangrijk uw gegevens goed in te vullen, zodat de juiste weergave gegeven kan worden. Hierna kunt u uw zorgverzekering voor die prijs afsluiten bij de zorgverzekeraar die uw voorkeur heeft. Blijft u bij dezelfde zorgverzekering als 2017, dan hoeft u niets te doen, behalve wanneer u uw aanvullende verzekeringen wilt aanpassen.

Aanvullende verzekering

Bij uw zorgverzekering kunt u verschillende aanvullende dekkingen afsluiten, zo kunt u losse aanvullende verzekeringen kiezen als tandverzekeringen en dekking voor fysiotherapie en alternatieve zorg. U kunt ook pakketverzekeringen kiezen, waarbij verschillende onderdelen tezamen voor een scherpe prijs worden aangeboden. U krijgt dan nog meer dekking voor uw geld. Belangrijk is wel dat u alleen betaalt voor dekking die u ook mogelijk nodig heeft.

Onze zorgvergelijker

Vanaf 12 november zal onze zorgvergelijker weer live staan en kunt u uw zorgverzekering vergelijken. U kunt alleen eerder overstappen wanneer u:

(Video) S10 - De Diepte - Netherlands 🇳🇱 - Official Music Video - Eurovision 2022

 • 18 jaar geworden bent
 • Uit militaire dienst komt
 • Uit het buitenland komt en niet verzekerd was via een Nederlandse zorgverzekeraar

Wanneer u uw zorgverzekering gaat vergelijken dan is het belangrijk om een aantal documenten en gegevens bij de hand te hebben zoals:

 • Uw huidige polis
 • Afschrift van uw zorgverzekering kosten
 • Overzicht van declaratie van het afgelopen jaar
 • Uw BSNnummer
 • Deze gegevens van alle gezinsleden

Zo kunt u het snelst en volledigste zorgverzekeringen vergelijken met elkaar. Indien u contact opneemt met een zorgverzekeraar zal ook snel naar deze gegevens gevraagd worden. Zodat ze u een goed advies kunnen geven. Onze zorgvergelijker biedt u een uitgebreidt overzicht van de markt, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Dit kan het u opleveren

Een goede zorgverzekering is belangrijk. Deze moet passen bij uw situatie en als u een gezin heeft ook bij de behoefte van uw gezin. Er is veel te winnen, vooral als u nog nooit of lang geleden overgestapt bent van zorgverzekeraar. Dat zit zo, veel zorgverzekeringen worden op een gegeven moment voor een scherpe premie aangeboden, maar wat een scherpe premie is in 2010. Hoeft dat nu zeker niet meer te zijn. Zorgverzekeringen elk jaar vergelijken is daarom belangrijk. Een aantal voorbeelden:

 • Een echtpaar met 2 kinderen (onder de 18 jaar) betaalt nu maandelijks 280 euro voor de basisverzekering en ook nog 60 euro aan aanvullende verzekeringen. In totaal dus 340 euro per maand en 4080 euro per jaar. Ditzelfde gezin kan komend jaar waarschijnlijk flink besparen. De 5 goedkoopste basisverzekeringen in Nederland kosten namelijk niet meer dan 260 euro per maand en kinderen zijn automatisch verzekerd op de polis van de best verzekerde ouder. Daardoor kan 1 ouder voor een uitgebreide verzekering kiezen en de ander voor een minder uitgebreide of misschien wel geen. Het gevolg is dat er honderden euro’s minder premie betaald hoeft te worden.
 • Een jongeren is vorig jaar juni 18 jaar geworden en is direct verzekerd via de verzekering van de ouders. Deze verzekering is nog niet gecheckt op geschiktheid, dus dat doet hij in november. Hier ontdekt hij dat hij per maand 20 euro goedkoper uit kan zijn via een jongeren verzekeringen. Hij heeft namelijk nauwelijks zorgkosten. Dat scheelt hem 240 euro per jaar.
 • Een single dame van 30 jaar, ontdekt dat ze wel eens tandkosten heeft, maar nauwelijks andere zorgkosten, toch is ze hier wel voor verzekerd. Door zorgverzekeringen te vergelijken ontdekte ze dat ze meer verzekering kon krijgen voor hetzelfde geld als ze de dekkingen voor zorg die ze niet nodig had niet meer zou meeverzekeren. Deze dame krijgt nog meer waar voor haar geld.

Welke zorgverzekering past bij mij? Bekijk het 2022 overzicht! (4)

Sporten voor een goedkopere zorgverzekering

Wanneer u gezond bent, is uw zorgverzekering goedkoper. U hoeft minder eigen risico te betalen aan zorg en u hoeft ook niet een hele uitgebreide zorgverzekering af te sluiten. Gezond eten en voldoende bewegen is daarom belangrijk om ook hier financieel voordeel uit te halen. Bewegen is eenvoudig en hoeft niet als een moetje te voelen. Kies iets wat u leuk vindt. Zwemmen, fietsen, wandelen en hardlopen zijn goede methode om uw conditie, weerstand en gezondheid op pijl te houden. Beweeg minimaal een uur per dag, het is namelijk beter om elke dag te bewegen dan 1 of 2 dagen heel veel. Uw lichaam is als een machine, die moet u gebruiken om te voorkomen dat het lichaam stijf en slap wordt.

Welke zorgverzekering past bij mij? Bekijk het 2022 overzicht! (5)

(Video) Webinar Oncologiezorgnetwerken in beeld | 20 juni 2022

Gezonde voeding voor een goedkopere zorgverzekering

Naast goed bewegen is ook goede voeding een belangrijke factor om de weerstand en gezondheid te verhogen. Voldoende water, groente en fruit helpen om alle benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen. Dat betekent niet dat u niet mag zonnige, maar vetten, suikers en zout moeten we toch wat meer gaan vermijden. Gelukkig zijn er diverse recepten te vinden, die lekker, gezond en voedzaam zijn. Denk aan verse maaltijden zoals pasta, soepen en salades die u zelf kunt maken.

Veel voorkomende vragen

 • Tot wanneer kan ik mijn zorgverzekering wijzigen?
 • Premie van de aankomende zorgpolissen
 • Welke zorgpolissen zijn er?
 • Vrije zorgkeuze wat is dat?
Uw zorgverzekeringen vergelijken via pensioenvergelijken.net

Bij Pensioenvergelijken.net helpen we consumenten met financiële zaken en het vergelijken van dure financiële producten. Bij het vergelijken van uw pensioen komt veel voorbereiding en wat tijd kijken. Zo komt u later niet voor verrassingen te staan. Hoewel uw zorgverzekering niet zoveel kost als wat uw pensioen kan opleveren, is het wel belangrijk goed te weten hoe u verzekerd bent. Wanneer u met pensioen gaat, gaat uw inkomen omlaag. Een te dure zorgverzekering kan uw koopkracht flink doen verminderen, of een verkeerde dekking kan ervoor zorgen dat u heel veel zelf moet betalen. Goed naar uw eigen situatie kijken is daarom belangrijk. Daarom bieden we ook deze mogelijkheden aan via deze website. Meer informatie over zorgverzekeringen is te vinden op de website van de Nederlandse Zorgauthoriteit of de website van de Rijksoverheid voor achtergrond informatie over de zorgpolis en afspraken met zorgverzekeraars.

FAQs

Welke verzekering voor 2022? ›

OHRA is volgens ons onderzoek de beste zorgverzekeraar. Het is de beste zorgverzekering 2022 met toegang tot alle ziekenhuizen, huisartsen en apotheken. Deze goede combinatiepolis is de goedkoopste in zijn soort voor 2022.

Hoe kies ik de juiste zorgverzekering? ›

Welke zorgverzekering je moet kiezen, hangt af van je eigen wensen. Zo kan je kiezen voor een zorgverzekering met een lage premie, of juist een zorgverzekering met een hogere premie maar betere dekking. Ook je persoonlijke omstandigheden en zorgbehoefte voor komend jaar spelen mee in je beslissing.

Welke zorgverzekering komt als beste uit de bus? ›

DSW mag zich door de bezoekers van Zorgwijzer laten kronen tot de best beoordeelde zorgverzekering van Nederland. De verzekeraar uit Schiedam scoort een 8,7 op basis van 886 reviews. Ook in de twee voorgaande jaren kwam DSW als overwinnaar uit de bus.

Welke zorgverzekering past bij mij Consumentenbond? ›

Vergelijk zorgverzekeringen via de Zorgvergelijker

Om een goede vergelijking te maken, vragen wij naar een aantal persoonlijke zaken zoals je geslacht, leeftijd en postcode. Vervolgens kies je zelf de hoogte van je eigen risico en voor welke zorg je eventueel aanvullend verzekerd wilt zijn.

Wat is de beste en goedkoopste zorgverzekering? ›

Goedkoopste zorgverzekering 2022: top 5
#ZorgverzekeraarPremie 2022
1ZieZo€ 86,25
2Anderzorg€ 88,50
3Zorg en Zekerheid€ 88,85
4FBTO€ 88,95
1 more row

Wat is de beste zorgverzekering voor ouderen? ›

Een goede zorgverzekering voor ouderen is een zorgverzekering die de zorg vergoedt die jij als oudere nodig hebt en waarvoor je niet te veel betaalt.
...
Zorgverzekering ouderen - Top 10.
VergoedingVerzekeraarPremie/maand
Basisverzekering € 885 eigen risicoZieZo€ 86,25
Basisverzekering € 385 eigen risicoZieZo€ 108,25
8 more rows

Wat is het verschil tussen VGZ en bewuzt? ›

Bewuzt is onderdeel van Coöperatie VGZ. Dat betekent dat je bij Bewuzt een goede verzekering hebt zonder poespas, maar met de goede service van VGZ. Als coöperatie zonder winstoogmerk is VGZ er om heel Nederland te helpen. Mét gezondheid en zorg.

Is Zorgwijzer onafhankelijk? ›

Wij zijn zelfstandig. Zorgwijzer is geen verzekeraar of onderdeel van een verzekering. Op Zorgwijzer kun je zorgverzekeringen vergelijken op basis van prijs én inhoud. We hopen dat je op deze manier een goede keuze kunt maken voor een nieuwe, goedkopere en/of betere zorgverzekering.

Is CZ een goede verzekering? ›

CZ scoort gemiddeld een 8,0. Dit is het gemiddelde cijfer uit 597 reviews. Daarvan hebben 346 klanten ook nog een toelichting gegeven over CZ door middel van een review. Dit zijn beoordelingen van klanten die via Independer bij CZ een zorgverzekering hebben afgesloten.

Welke zorgvergelijker is onafhankelijk? ›

Op ZorgKiezer.nl kun je wél onafhankelijk zorgverzekeringen vergelijken. Wij helpen jou graag bij het vinden van de beste zorg. In onze zorgvergelijker vul je jouw wensen en behoeften in. Vervolgens krijg je een overzicht van de zorgverzekeraars die het beste bij jouw wensen passen.

Hoeveel geld ben je kwijt aan verzekeringen? ›

Alle verzekeringen overzichtelijk op een rij
Soort verzekering:Kosten:
AansprakelijkheidsverzekeringCirca 80 euro per maand
BedrijfsschadeverzekeringCirca 17 euro per maand
Inventaris/goederenverzekeringCirca 15 euro per maand
RechtsbijstandverzekeringCirca 33 euro per maand
2 more rows
May 25, 2022

Wat is de duurste verzekering? ›

Top 5: duurste basisverzekeringen

CZ Zorgkeuzepolis: € 145,25. Zilveren Kruis Basis Exclusief: € 143.95. Univé Zorg Vrij: € 143,89. Menzis Basis Vrij: € 143,75.

Wat valt niet onder de basisverzekering? ›

Gewone contactlenzen en brillen worden niet vergoed via de basisverzekering. Medisch noodzakelijke contactlenzen en speciale brillen vaak wel. Lees meer op de site van Zorginstituut Nederland over vergoeding van brillen en contactlenzen.

Wat verandert er in de basisverzekering 2022? ›

Per 1 januari 2022 wordt het basispakket uitgebreid. De hoogte van het eigen risico blijft € 385. De eigen bijdrage voor geneesmiddelen blijft maximaal € 250.

Wat kost Zilveren Kruis? ›

De premie voor de Basis Exclusief is € 143,95 (2021: € 139,95) per maand. De Basis Budget wordt € 123,45 (2021: € 120,95) per maand. De premies van bijna alle aanvullende verzekeringen blijven gelijk.

Is bewuzt een goede verzekering? ›

Bewuzt scoort gemiddeld een 7,9. Dit is het gemiddelde cijfer uit 8592 reviews. Daarvan hebben 5272 klanten ook nog een toelichting gegeven over Bewuzt door middel van een review. Dit zijn beoordelingen van klanten die via Independer bij Bewuzt een zorgverzekering hebben afgesloten.

Wat is de afkorting van VGZ? ›

Een gilde van Nijmeegse timmerlieden besloot om geld bij elkaar te leggen waarop ze bij ziekte of tegenslag aanspraak konden maken. Zij richtten Stichting Volksgezondheidszorg Zuid Nederland (VGZ) op. Dit solidariteitsprincipe was de basis voor het ziekenfonds dat later uitgroeide tot Coöperatie VGZ.

Welke zorgverzekering is bewuzt? ›

Bewuzt is onderdeel van VGZ, een coöperatie zonder winstoogmerk. Als klant bij Bewuzt kun jij gratis gebruik maken van de Mindfulness app van VGZ.

Waarom is de zorg zo duur? ›

De belangrijkste verklaring voor de toenemende kosten is technologische vooruitgang: dankzij nieuwe medicijnen en technieken zijn ziektes steeds eerder op te sporen en steeds vaker te genezen. Die nieuwe medicijnen en technieken zijn vaak duur. Bovendien zijn ziektes waar je vroeger aan doodging nu te genezen.

Wat kost 50+ bij CZ? ›

Verzeker het mee vanaf € 22,10 per maand.

Wat kost CZ in 2022? ›

De gemiddelde premie van CZ in 2022 is € 131,17 per maand. We hebben € 204 miljoen van onze reserves ingezet om de premie minder hard te laten stijgen dan nodig.

Wat kost een 50 plus verzekering bij CZ? ›

CZ - Zorg-op-maatpolis + 50 Plus - Premie en voorwaarden 2022
Premie p/m*Premie p/j**
Top€ 43,25€ 519,00
Jongeren€ 26,50€ 318,00
Gezinnen€ 59,00€ 708,00
50 Plus€ 16,60€ 199,20
3 more rows

Wat is de beste verzekering in Belgie? ›

AG. En dan is er nog de overall winnaar die ook bij ons in de lijst van de 3 beste verzekeringskantoren in België bovenaan het podium pronkt.

Wat is de beste inboedel verzekering? ›

De meest recente test van inboedelverzekeringen van de Consumentenbond dateert uit mei 2021. Tot beste allrisk inboedelverzekering uit de test werd uitgeroepen Lemonade (9,3), gevolgd door ING. Vlak daarachter kwamen achtereenvolgens Centraal Beheer, FBTO, Interpolis en ABN Amro.

Wat is de beste all risk autoverzekering? ›

De beste autoverzekering all risk volgens de Consumentenbond is van Aegon met een 8,7. Kort daarop volgende verzekeringen van OHRA (8,2), InShared (8,1) en Allianz Direct (8,0). ABN Amro scoort het best voor de WA beperkt casco dekking met een 8,3.

Is InShared een goede verzekering? ›

InShared scoort gemiddeld een 8,3. Dit is het gemiddelde cijfer uit 8112 reviews. Daarvan hebben 4682 klanten ook nog een toelichting gegeven over InShared door middel van een review. Dit zijn beoordelingen van klanten die via Independer bij InShared een autoverzekering hebben afgesloten.

Videos

1. Dutch Cashstuffing EURO september 2022 | budget with me
(BudgetGravin)
2. Tips & tricks voor het invullen van je aangifte inkomstenbelasting
(Nierpatiënten Vereniging Nederland)
3. Ninja Danser | volledige film
(Cinéma Cinémas)
4. PROTECT — Synology 2022 AND BEYOND
(Synology)
5. Webinar Sporta legt uit - Een vlotte heraansluiting van je club
(Sporta Team)
6. FLEMMING - Automatisch (Official video)
(FLEMMING)

You might also like

Latest Posts

Article information

Author: Cheryll Lueilwitz

Last Updated: 10/04/2022

Views: 5598

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Cheryll Lueilwitz

Birthday: 1997-12-23

Address: 4653 O'Kon Hill, Lake Juanstad, AR 65469

Phone: +494124489301

Job: Marketing Representative

Hobby: Reading, Ice skating, Foraging, BASE jumping, Hiking, Skateboarding, Kayaking

Introduction: My name is Cheryll Lueilwitz, I am a sparkling, clean, super, lucky, joyous, outstanding, lucky person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.